Hamburger van 't huis
Hamburger van 't huis

Hamburger van 't huis

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3255 kj
Energie 778 kcal
Vet 52.3 g
Verzadigd vet 18.6 g
Koolhydraat 32 g
Suiker 5.6 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 42.2 g
Zout 4.3 g
natrium 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de rode ui en sjalot in dunne ringen. Snij de tomaten in plakjes. Hak de augurken fijn. Snipper de blaadjes peterselie fijn (je hebt 1 el nodig).

  3. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de rode ui. Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen. Maak van elk deel een bol en duw plat zodat je een hamburger krijgt die iets kleiner is dan het pitabroodje.

  4. Verhit de olijfolie in een pan en bak de hamburgers ± 4 min. aan elke kant. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Bak de sneetjes pancetta kort in dezelfde pan.

  5. Maak ondertussen een saus met de mayonaise, de ketchup, de sjalot, de peterselie en de augurken.

  6. Snij de pitabroodjes volledig open. Doe er enkele blaadjes sla, een paar schijfjes tomaat en een beetje saus op. Leg er een hamburger, een plakje cheddar en een plakje pancetta op en sluit de pitabroodjes. Dien op met de rest van de sla.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de rode ui en sjalot in dunne ringen. Snij de tomaten in plakjes. Hak de augurken fijn. Snipper de blaadjes peterselie fijn (je hebt 1 el nodig).

  3. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de rode ui. Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen. Maak van elk deel een bol en duw plat zodat je een hamburger krijgt die iets kleiner is dan het pitabroodje.

  4. Verhit de olijfolie in een pan en bak de hamburgers ± 4 min. aan elke kant. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Bak de sneetjes pancetta kort in dezelfde pan.

  5. Maak ondertussen een saus met de mayonaise, de ketchup, de sjalot, de peterselie en de augurken.

  6. Snij de pitabroodjes volledig open. Doe er enkele blaadjes sla, een paar schijfjes tomaat en een beetje saus op. Leg er een hamburger, een plakje cheddar en een plakje pancetta op en sluit de pitabroodjes. Dien op met de rest van de sla.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3255 kj
Energie 778 kcal
Vet 52.3 g
Verzadigd vet 18.6 g
Koolhydraat 32 g
Suiker 5.6 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 42.2 g
Zout 4.3 g
natrium 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Jupiler pils

Bekijk het recept digitaal