- Bewaar

- Bewaar
Grantortelli met groene en witte asperges, erwten en spek
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
20 min.
-
Schil de witte asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Schil de groene asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde. Snij alle asperges in stukken van ± 3 cm.
-
Snij met een dunschiller schilfers van de parmezaan. Rasp de schil van de citroen en pers hem daarna uit.
-
Kook de pasta in lichtgezouten water (zie aanwijzingen op de verpakking). Giet af en zet opzij.
-
Bak intussen de amandelschilfers goudbruin op een matig vuur in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Let op dat ze niet verbranden. Haal uit de pan.
-
Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak het spek, de asperges en de diepgevroren erwten 7 à 8 min. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de pasta toe aan de pan met de asperges en meng er de citroenzeste en het citroensap onder.
-
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de amandel- en parmezaanschilfers.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
20 min.
-
Schil de witte asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Schil de groene asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde. Snij alle asperges in stukken van ± 3 cm.
-
Snij met een dunschiller schilfers van de parmezaan. Rasp de schil van de citroen en pers hem daarna uit.
-
Kook de pasta in lichtgezouten water (zie aanwijzingen op de verpakking). Giet af en zet opzij.
-
Bak intussen de amandelschilfers goudbruin op een matig vuur in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Let op dat ze niet verbranden. Haal uit de pan.
-
Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak het spek, de asperges en de diepgevroren erwten 7 à 8 min. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de pasta toe aan de pan met de asperges en meng er de citroenzeste en het citroensap onder.
-
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de amandel- en parmezaanschilfers.