Grantortelli met groene en witte asperges, erwten en spek
Grantortelli met groene en witte asperges, erwten en spek

Grantortelli met groene en witte asperges, erwten en spek

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 900 kcal
Energie 3766 kj
Vet 61.9 g
Verzadigd vet 16 g
Koolhydraat 44.6 g
Suiker 5.2 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 38 g
Zout 3.6 g
natrium 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Schil de witte asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Schil de groene asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde. Snij alle asperges in stukken van ± 3 cm.

  3. Snij met een dunschiller schilfers van de parmezaan. Rasp de schil van de citroen en pers hem daarna uit.

  4. Kook de pasta in lichtgezouten water (zie aanwijzingen op de verpakking). Giet af en zet opzij.

  5. Bak intussen de amandelschilfers goudbruin op een matig vuur in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Let op dat ze niet verbranden. Haal uit de pan.

  6. Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak het spek, de asperges en de diepgevroren erwten 7 à 8 min. Kruid met peper en zout.

  7. Voeg de pasta toe aan de pan met de asperges en meng er de citroenzeste en het citroensap onder.

  8. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de amandel- en parmezaanschilfers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Schil de witte asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Schil de groene asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde. Snij alle asperges in stukken van ± 3 cm.

  3. Snij met een dunschiller schilfers van de parmezaan. Rasp de schil van de citroen en pers hem daarna uit.

  4. Kook de pasta in lichtgezouten water (zie aanwijzingen op de verpakking). Giet af en zet opzij.

  5. Bak intussen de amandelschilfers goudbruin op een matig vuur in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Let op dat ze niet verbranden. Haal uit de pan.

  6. Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak het spek, de asperges en de diepgevroren erwten 7 à 8 min. Kruid met peper en zout.

  7. Voeg de pasta toe aan de pan met de asperges en meng er de citroenzeste en het citroensap onder.

  8. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de amandel- en parmezaanschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 900 kcal
Energie 3766 kj
Vet 61.9 g
Verzadigd vet 16 g
Koolhydraat 44.6 g
Suiker 5.2 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 38 g
Zout 3.6 g
natrium 1.4 g

Bekijk het recept digitaal