Havermoutkoekjes
Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes

30 min.
Tussendoortje
25 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 77 kcal
Energie 322 kj
Vet 3.7 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 9.7 g
Suiker 4.5 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 1.1 g
Zout 0.1 g
natrium 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Mix de zachte boter en de rietsuiker tot een glad mengsel. Voeg het ei, de bloem, het vanillearoma, de kaneel en het zout toe. Mix alles goed. Voeg de havermout en de zachte veenbessen toe en meng met een vork.

  4. Schep met een koffielepel kleine porties deeg op een bakplaat met bakpapier en bak 10 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Haal uit de oven en laat de koekjes nog 5 min. rusten op het bakpapier. Maak los en laat daarna afkoelen op een rooster.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Mix de zachte boter en de rietsuiker tot een glad mengsel. Voeg het ei, de bloem, het vanillearoma, de kaneel en het zout toe. Mix alles goed. Voeg de havermout en de zachte veenbessen toe en meng met een vork.

  4. Schep met een koffielepel kleine porties deeg op een bakplaat met bakpapier en bak 10 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Haal uit de oven en laat de koekjes nog 5 min. rusten op het bakpapier. Maak los en laat daarna afkoelen op een rooster.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 77 kcal
Energie 322 kj
Vet 3.7 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 9.7 g
Suiker 4.5 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 1.1 g
Zout 0.1 g
natrium 0 g

Bekijk het recept digitaal