Herfstslaatje met kip, veldsla en rode biet
Herfstslaatje met kip, veldsla en rode biet

Herfstslaatje met kip, veldsla en rode biet

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 589 kcal
Vet 26.7 g
Verzadigd vet 4.4 g
Koolhydraat 41.9 g
Suiker 20.7 g
Vezel 8.1 g
Eiwit 41 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schil de rode bieten en snij in stukjes.

  3. Schil de halve butternutpompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Schik de pompoen en de rode biet op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Meng goed door elkaar en bestrooi met zwarte peper en grof zeezout. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Kook intussen de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken. Meng er 1 eetl. olijfolie onder.

  6. Snij de granaatappel in 2 en haal er de pitjes uit. Pluk de worteltjes van de veldsla.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenhaasjes 6 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

  8. Meng 6 eetl. olijfolie met de witte balsamicoazijn, de ahornsiroop en de mosterd. Kruid met peper en zout. Meng onder de veldsla.

  9. Doe de tarwegraantjes in een brede serveerschaal en verdeel er het veldslaatje over. Schep er de geroosterde groenten op en werk af met de granaatappelpitjes. Verdeel er de kippenhaasjes over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schil de rode bieten en snij in stukjes.

  3. Schil de halve butternutpompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Schik de pompoen en de rode biet op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Meng goed door elkaar en bestrooi met zwarte peper en grof zeezout. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Kook intussen de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken. Meng er 1 eetl. olijfolie onder.

  6. Snij de granaatappel in 2 en haal er de pitjes uit. Pluk de worteltjes van de veldsla.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenhaasjes 6 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

  8. Meng 6 eetl. olijfolie met de witte balsamicoazijn, de ahornsiroop en de mosterd. Kruid met peper en zout. Meng onder de veldsla.

  9. Doe de tarwegraantjes in een brede serveerschaal en verdeel er het veldslaatje over. Schep er de geroosterde groenten op en werk af met de granaatappelpitjes. Verdeel er de kippenhaasjes over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 589 kcal
Vet 26.7 g
Verzadigd vet 4.4 g
Koolhydraat 41.9 g
Suiker 20.7 g
Vezel 8.1 g
Eiwit 41 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Duvel 6,66 % Blond bier Wijn Jean Loron 'Les Sablons Rouges' A.O.P. Régnié

Bekijk het recept digitaal