- Bewaar
- Bewaar
Kabeljauw met aubergine à la parmesane en kappertjesdressing
Onze drankensuggesties
Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino ‘Vellodoro’ Umani Ronchi Abruzzo - Italië Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding (ontdooitijd + 30 min.)
-
Laat de kabeljauw oppervlakkig ontdooien en dep droog. Kruid met peper en zout en haal door de bloem.
-
Snipper de ui fijn. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de tomatenstukjes toe en laat afgedekt 20 min. stoven op een zacht vuur.
-
Snij intussen de aubergine in 4 plakken. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de aubergine 4 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Rasp de parmezaan. Pers het knoflook. Hak de blaadjes rozemarijn grof.
-
Leg de aubergineplakken in een ovenschaal en schep er de tomatensaus over. Bestrooi met de parmezaan.
-
Smelt de boter en de olijfolie in de pan van de aubergines. Voeg het knoflook en de rozemarijn toe en bak de kabeljauw 8 à 10 min aan beide kanten.
-
Zet de grill van de oven aan en gratineer de aubergines 4 à 5 min.
-
Laat intussen de kappertjes uitlekken en hak grof. Hak de halfgedroogde tomaten grof. Pers de limoen. Snipper de platte peterselie en het bieslook fijn.
-
Maak een dressing met de olijfolie, 2 el limoensap, de kappertjes, de halfgedroogde tomaten, de platte peterselie, het bieslook, de ras el hanout en de gemalen sjalot. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de aubergines met parmezaan over de borden en leg op elke plak een stuk vis. Werk af met de kappertjesdressing.
Lekker voor erbij
Serveer met brood of couscous.
Onze drankensuggesties
Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino ‘Vellodoro’ Umani Ronchi Abruzzo - Italië Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding (ontdooitijd + 30 min.)
-
Laat de kabeljauw oppervlakkig ontdooien en dep droog. Kruid met peper en zout en haal door de bloem.
-
Snipper de ui fijn. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de tomatenstukjes toe en laat afgedekt 20 min. stoven op een zacht vuur.
-
Snij intussen de aubergine in 4 plakken. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de aubergine 4 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Rasp de parmezaan. Pers het knoflook. Hak de blaadjes rozemarijn grof.
-
Leg de aubergineplakken in een ovenschaal en schep er de tomatensaus over. Bestrooi met de parmezaan.
-
Smelt de boter en de olijfolie in de pan van de aubergines. Voeg het knoflook en de rozemarijn toe en bak de kabeljauw 8 à 10 min aan beide kanten.
-
Zet de grill van de oven aan en gratineer de aubergines 4 à 5 min.
-
Laat intussen de kappertjes uitlekken en hak grof. Hak de halfgedroogde tomaten grof. Pers de limoen. Snipper de platte peterselie en het bieslook fijn.
-
Maak een dressing met de olijfolie, 2 el limoensap, de kappertjes, de halfgedroogde tomaten, de platte peterselie, het bieslook, de ras el hanout en de gemalen sjalot. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de aubergines met parmezaan over de borden en leg op elke plak een stuk vis. Werk af met de kappertjesdressing.
Lekker voor erbij
Serveer met brood of couscous.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino ‘Vellodoro’ Umani Ronchi Abruzzo - Italië Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier