Kleurrijke groentebrochette met gemarineerde tofu
Kleurrijke groentebrochette met gemarineerde tofu

Kleurrijke groentebrochette met gemarineerde tofu

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2665 kj
Energie 637 kcal
Vet 24.5 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 72.1 g
Suiker 22.6 g
Vezel 10 g
Eiwit 27.2 g
Zout 2.7 g
natrium 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (30 min.)
  2. Snij de tofu in blokjes. Pel de rode uien en snij in 2. Snij de courgette en de maïskolven in dikke schijven. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in stukken.

  3. Pers het knoflook en de limoen. Meng onder de olijfolie samen met de mosterd, de ketchup, de honing, het paprikapoeder en peper.

  4. Doe de courgette, de paprika, de maïs en de rode uien in de marinade en laat even rusten.

  5. Kook intussen de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Steek de gemarineerde groenten en de blokjes tofu afwisselend op brochettestokjes. Begin en eindig telkens met een kerstomaat.

  7. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  8. Gril de brochettes 4 à 5 min. aan elke kant op een hete barbecue.

  9. Snipper het bieslook fijn en meng onder de yoghurt. Serveer met de brochettes en de pasta.

Tip
Geen barbecueweer ?

Bak de brochettes 15 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (30 min.)
  2. Snij de tofu in blokjes. Pel de rode uien en snij in 2. Snij de courgette en de maïskolven in dikke schijven. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in stukken.

  3. Pers het knoflook en de limoen. Meng onder de olijfolie samen met de mosterd, de ketchup, de honing, het paprikapoeder en peper.

  4. Doe de courgette, de paprika, de maïs en de rode uien in de marinade en laat even rusten.

  5. Kook intussen de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Steek de gemarineerde groenten en de blokjes tofu afwisselend op brochettestokjes. Begin en eindig telkens met een kerstomaat.

  7. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  8. Gril de brochettes 4 à 5 min. aan elke kant op een hete barbecue.

  9. Snipper het bieslook fijn en meng onder de yoghurt. Serveer met de brochettes en de pasta.

Tip
Geen barbecueweer ?

Bak de brochettes 15 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2665 kj
Energie 637 kcal
Vet 24.5 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 72.1 g
Suiker 22.6 g
Vezel 10 g
Eiwit 27.2 g
Zout 2.7 g
natrium 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Paix Dieu Tripel Blond abdijbier Wijn Essay Chenin Blanc-Viognier-Roussanne - Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal