Wat is halloumi?
Halloumi is een traditionele Cypriotische geitenkaas. Je kan deze kaas krokant grillen, bakken en frituren zonder dat hij smelt. Soms bevat halloumi ook koeien- of schapenmelk.
Torentje van gegrilde zomergroenten en halloumi
Deze torentjes met tomaat, courgette, aubergine en halloumi zien er niet alleen leuk uit, ze smaken ook heerlijk! De zachte kaas met een krokant korstje is ideaal in combinatie met gegrilde groenten. Een hapklaar gerecht voor het hele gezin!
Wat is pesto?
De traditionele pesto komt uit Italië en is gemaakt op basis van basilicum, olie, kaas, knoflook en pijnboompitten. Lekker op toastjes, bij het aperitief, bij pastagerechten ... Je kan ook variëren door andere kruiden, noten of kaas te gebruiken.
Wat is gazpacho?
Gazpacho is een Spaanse koude soep van rauwe groenten, met meestal tomaat, komkommer en paprika als basis.
Wat is carpaccio?
Carpaccio is oorspronkelijk heel erg dun gesneden rauw vlees.
Wat is een empanada?
Een empanada is een gevuld pakketje, meestal van bladerdeeg. Het woord is afkomstig van het werkwoord empanar, wat inpakken betekent.