- Bewaar

- Bewaar
Lauwe aardappelsalade met scampi's en appel
Onze drankensuggesties
Wijn Roero Arneis D.O.C.G. ‘Ghita’ Borgo Lame Piemonte - Italië Bier St-Feuillien Grand Cru Blond abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
ontdooitijd + 30 min.
-
Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien.
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water en snij in de lengte in 4. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Laat intussen de rozijnen 15 min. weken in water. Laat uitlekken.
-
Snij de ongeschilde appelen in staafjes. Snipper de rode ui fijn.
-
Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de scampi’s 2 à 3 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
-
Meng voor de vinaigrette de rest van de olijfolie met de azijn, de mosterd en de rode ui. Kruid met peper en zout.
-
Meng de krieltjes met de sla, de rozijnen, de staafjes appel en de scampi’s. Overgiet met de vinaigrette.
Onze drankensuggesties
Wijn Roero Arneis D.O.C.G. ‘Ghita’ Borgo Lame Piemonte - Italië Bier St-Feuillien Grand Cru Blond abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
ontdooitijd + 30 min.
-
Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien.
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water en snij in de lengte in 4. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Laat intussen de rozijnen 15 min. weken in water. Laat uitlekken.
-
Snij de ongeschilde appelen in staafjes. Snipper de rode ui fijn.
-
Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de scampi’s 2 à 3 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
-
Meng voor de vinaigrette de rest van de olijfolie met de azijn, de mosterd en de rode ui. Kruid met peper en zout.
-
Meng de krieltjes met de sla, de rozijnen, de staafjes appel en de scampi’s. Overgiet met de vinaigrette.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Roero Arneis D.O.C.G. ‘Ghita’ Borgo Lame Piemonte - Italië Bier St-Feuillien Grand Cru Blond abdijbier