Lauwe aardappelsalade met scampi's en appel
Lauwe aardappelsalade met scampi's en appel

Lauwe aardappelsalade met scampi's en appel

30 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 465 kcal
Energie 1946 kj
Vet 22.4 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 43.9 g
Suiker 14.8 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 18.5 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. ontdooitijd + 30 min.
  2. Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien.

  3. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water en snij in de lengte in 4. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water.

  4. Laat intussen de rozijnen 15 min. weken in water. Laat uitlekken.

  5. Snij de ongeschilde appelen in staafjes. Snipper de rode ui fijn.

  6. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de scampi’s 2 à 3 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  7. Meng voor de vinaigrette de rest van de olijfolie met de azijn, de mosterd en de rode ui. Kruid met peper en zout.

  8. Meng de krieltjes met de sla, de rozijnen, de staafjes appel en de scampi’s. Overgiet met de vinaigrette.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. ontdooitijd + 30 min.
  2. Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien.

  3. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water en snij in de lengte in 4. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water.

  4. Laat intussen de rozijnen 15 min. weken in water. Laat uitlekken.

  5. Snij de ongeschilde appelen in staafjes. Snipper de rode ui fijn.

  6. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de scampi’s 2 à 3 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  7. Meng voor de vinaigrette de rest van de olijfolie met de azijn, de mosterd en de rode ui. Kruid met peper en zout.

  8. Meng de krieltjes met de sla, de rozijnen, de staafjes appel en de scampi’s. Overgiet met de vinaigrette.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 465 kcal
Energie 1946 kj
Vet 22.4 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 43.9 g
Suiker 14.8 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 18.5 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Roero Arneis D.O.C.G. ‘Ghita’ Borgo Lame Piemonte - Italië Bier St-Feuillien Grand Cru Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal