Macaroni met ham en kaas
Macaroni met ham en kaas

Macaroni met ham en kaas

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 628 kcal
Vet 19.1 g
Koolhydraat 82 g
Eiwit 31.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem toe. Roer goed met een klopper en laat even drogen op het vuur tot u een lichte koekjesgeur ruikt.

  4. Voeg beetje bij beetje de koude melk toe en roer goed met de klopper over de volledige bodem van de kookpot. Laat al roerend enkele min. pruttelen tot u een gebonden saus hebt.

  5. Neem de kookpot van het vuur en meng de hamreepjes en 100 g geraspte kaas onder de saus. Kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  6. Kook de macaroni beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af. Meng onmiddellijk onder de kaassaus.

  7. Schep in een ovenschaal en verdeel er 40 g geraspte kaas over.

  8. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven tot de kaas mooi bruin is.

  9. Afwerking:
  10. Lekker met een gemengde groene salade en stokbrood.

Tip

VARiANTEN - Traditioneel wordt dit gerecht gemaakt met macaroni, maar u kan ook andere korte pastasoorten gebruiken, zoals penne, spirelli enz. - Maak de kaassaus met restjes kaas. Zelfs een stukje geitenkaas past er goed in. - Wil u er graag wat groenten bij? Meng geraspte courgette of fi jngesnipperde spinazieblaadjes onder de macaroni voor u hem in de oven zet.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem toe. Roer goed met een klopper en laat even drogen op het vuur tot u een lichte koekjesgeur ruikt.

  4. Voeg beetje bij beetje de koude melk toe en roer goed met de klopper over de volledige bodem van de kookpot. Laat al roerend enkele min. pruttelen tot u een gebonden saus hebt.

  5. Neem de kookpot van het vuur en meng de hamreepjes en 100 g geraspte kaas onder de saus. Kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  6. Kook de macaroni beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af. Meng onmiddellijk onder de kaassaus.

  7. Schep in een ovenschaal en verdeel er 40 g geraspte kaas over.

  8. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven tot de kaas mooi bruin is.

  9. Afwerking:
  10. Lekker met een gemengde groene salade en stokbrood.

Tip

VARiANTEN - Traditioneel wordt dit gerecht gemaakt met macaroni, maar u kan ook andere korte pastasoorten gebruiken, zoals penne, spirelli enz. - Maak de kaassaus met restjes kaas. Zelfs een stukje geitenkaas past er goed in. - Wil u er graag wat groenten bij? Meng geraspte courgette of fi jngesnipperde spinazieblaadjes onder de macaroni voor u hem in de oven zet.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 628 kcal
Vet 19.1 g
Koolhydraat 82 g
Eiwit 31.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Bardolino D.O.C. - Villa Sopita - Veneto - Italië Wijn Chianti D.O.C.G. - Villa Sopita - Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal