- Bewaar

- Bewaar
Macaroni met ham en kaas
Onze drankensuggesties
Wijn Bardolino D.O.C. - Villa Sopita - Veneto - Italië Wijn Chianti D.O.C.G. - Villa Sopita - Toscana - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem toe. Roer goed met een klopper en laat even drogen op het vuur tot u een lichte koekjesgeur ruikt.
-
Voeg beetje bij beetje de koude melk toe en roer goed met de klopper over de volledige bodem van de kookpot. Laat al roerend enkele min. pruttelen tot u een gebonden saus hebt.
-
Neem de kookpot van het vuur en meng de hamreepjes en 100 g geraspte kaas onder de saus. Kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.
-
Kook de macaroni beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af. Meng onmiddellijk onder de kaassaus.
-
Schep in een ovenschaal en verdeel er 40 g geraspte kaas over.
-
Zet 20 min. in de voorverwarmde oven tot de kaas mooi bruin is.
-
Afwerking:
-
Lekker met een gemengde groene salade en stokbrood.
VARiANTEN - Traditioneel wordt dit gerecht gemaakt met macaroni, maar u kan ook andere korte pastasoorten gebruiken, zoals penne, spirelli enz. - Maak de kaassaus met restjes kaas. Zelfs een stukje geitenkaas past er goed in. - Wil u er graag wat groenten bij? Meng geraspte courgette of fi jngesnipperde spinazieblaadjes onder de macaroni voor u hem in de oven zet.
Onze drankensuggesties
Wijn Bardolino D.O.C. - Villa Sopita - Veneto - Italië Wijn Chianti D.O.C.G. - Villa Sopita - Toscana - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem toe. Roer goed met een klopper en laat even drogen op het vuur tot u een lichte koekjesgeur ruikt.
-
Voeg beetje bij beetje de koude melk toe en roer goed met de klopper over de volledige bodem van de kookpot. Laat al roerend enkele min. pruttelen tot u een gebonden saus hebt.
-
Neem de kookpot van het vuur en meng de hamreepjes en 100 g geraspte kaas onder de saus. Kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.
-
Kook de macaroni beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af. Meng onmiddellijk onder de kaassaus.
-
Schep in een ovenschaal en verdeel er 40 g geraspte kaas over.
-
Zet 20 min. in de voorverwarmde oven tot de kaas mooi bruin is.
-
Afwerking:
-
Lekker met een gemengde groene salade en stokbrood.
VARiANTEN - Traditioneel wordt dit gerecht gemaakt met macaroni, maar u kan ook andere korte pastasoorten gebruiken, zoals penne, spirelli enz. - Maak de kaassaus met restjes kaas. Zelfs een stukje geitenkaas past er goed in. - Wil u er graag wat groenten bij? Meng geraspte courgette of fi jngesnipperde spinazieblaadjes onder de macaroni voor u hem in de oven zet.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Bardolino D.O.C. - Villa Sopita - Veneto - Italië Wijn Chianti D.O.C.G. - Villa Sopita - Toscana - Italië