- Bewaar

- Bewaar
Milanese schnitzel met Italiaanse aardappelgratin
Onze drankensuggesties
Wijn Valpolicella Ripasso D.O.C. ‘Villa Cerro’ Veneto - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
35 min.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook ze ± 20 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Snipper intussen de sjalot fijn. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de paprika en snij in kleine blokjes. Snij de champignons in 4. Snij de ongeschilde courgette in blokjes en de olijven in schijfjes.
-
Verhit de boter en 1/3 van de olijfolie in een pan. Bak de Milanese schnitzels ± 7 min. op een matig vuur. Draai om en laat nog 7 min. bakken op een zacht vuur.
-
Verhit intussen 1/3 van de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de champignons en de paprikablokjes toe. Laat 5 min. onafgedekt stoven op een zacht vuur. Voeg de courgette en de olijven toe en stoof 2 min. Meng goed onder elkaar en breng op smaak met Italiaanse kruidenmix.
-
Pureer de aardappelen en meng er de geitenkaas onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Doe de puree in een ovenschaal en schik er de groenten over. Bestrooi met het paneermeel. Besprenkel met de rest van de olijfolie en nog wat Italiaanse kruidenmix. Laat enkele minuten kleuren onder de ovengrill.
Onze drankensuggesties
Wijn Valpolicella Ripasso D.O.C. ‘Villa Cerro’ Veneto - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
35 min.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook ze ± 20 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Snipper intussen de sjalot fijn. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de paprika en snij in kleine blokjes. Snij de champignons in 4. Snij de ongeschilde courgette in blokjes en de olijven in schijfjes.
-
Verhit de boter en 1/3 van de olijfolie in een pan. Bak de Milanese schnitzels ± 7 min. op een matig vuur. Draai om en laat nog 7 min. bakken op een zacht vuur.
-
Verhit intussen 1/3 van de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de champignons en de paprikablokjes toe. Laat 5 min. onafgedekt stoven op een zacht vuur. Voeg de courgette en de olijven toe en stoof 2 min. Meng goed onder elkaar en breng op smaak met Italiaanse kruidenmix.
-
Pureer de aardappelen en meng er de geitenkaas onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Doe de puree in een ovenschaal en schik er de groenten over. Bestrooi met het paneermeel. Besprenkel met de rest van de olijfolie en nog wat Italiaanse kruidenmix. Laat enkele minuten kleuren onder de ovengrill.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Valpolicella Ripasso D.O.C. ‘Villa Cerro’ Veneto - Italië