Ovenschotel met pasta en fetakaas
Ovenschotel met pasta en fetakaas

Ovenschotel met pasta en fetakaas

1 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 4159 kj
Energie 994 kcal
Vet 45.6 g
Verzadigd vet 18.4 g
Koolhydraat 91.4 g
Suiker 16.6 g
Vezel 13 g
Eiwit 47.6 g
Zout 5.5 g
natrium 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de wortelen en snij in kleine stukjes. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in kleine stukjes. Snij de champignons in schijfjes. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en maak het los met een vork. Voeg de wortelen, de paprika en de champignons toe. Laat ± 5 min. bakken. Roer regelmatig.

  3. Voeg de tomatenpuree en de tomatenstukjes toe. Kruid met de marjolein, de oregano, de cayennepeper, peper en zout. Breng op smaak met wat tabasco. Dek af en laat 15 min. pruttelen op een zacht vuur. Leng de saus aan met een scheutje water.

  4. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water met een scheutje olijfolie (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de feta in kleine stukjes.

  6. Meng de pasta onder de saus en verdeel over een ovenschaal. Bestrooi met de feta en de geraspte parmezaan. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de wortelen en snij in kleine stukjes. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in kleine stukjes. Snij de champignons in schijfjes. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en maak het los met een vork. Voeg de wortelen, de paprika en de champignons toe. Laat ± 5 min. bakken. Roer regelmatig.

  3. Voeg de tomatenpuree en de tomatenstukjes toe. Kruid met de marjolein, de oregano, de cayennepeper, peper en zout. Breng op smaak met wat tabasco. Dek af en laat 15 min. pruttelen op een zacht vuur. Leng de saus aan met een scheutje water.

  4. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water met een scheutje olijfolie (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de feta in kleine stukjes.

  6. Meng de pasta onder de saus en verdeel over een ovenschaal. Bestrooi met de feta en de geraspte parmezaan. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 4159 kj
Energie 994 kcal
Vet 45.6 g
Verzadigd vet 18.4 g
Koolhydraat 91.4 g
Suiker 16.6 g
Vezel 13 g
Eiwit 47.6 g
Zout 5.5 g
natrium 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Para Celsus - Vino de la Tierra de Castilla Spanje of El Coto - D.O.C. Rioja - Spanje

Bekijk het recept digitaal