Parelcouscous met verse munt en vegetarische balletjes
Parelcouscous met verse munt en vegetarische balletjes

Parelcouscous met verse munt en vegetarische balletjes

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 566 kcal
Vet 23.3 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 51.8 g
Suiker 11.3 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 33.5 g
Zout 3.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de muntblaadjes en de abrikozen in fijne reepjes. Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij in blokjes van 1 cm. Snipper de ui fijn.

  3. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Los het bouillonblokje op in het hete water. Kook de parelcouscous 10 à 12 min. in de bouillon. Giet af.

  5. Verhit intussen 1/3 van de olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 min. glazig. Voeg de broccoli toe en overgiet met 1 dl water. Laat 8 min. afgedekt garen. Giet af.

  6. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de vegetarische balletjes 5 min. goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  7. Meng de broccoli samen met de pijnboompitten, de abrikozen en de verse munt onder de parelcouscous. Serveer met de balletjes.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 15 min. 1 Snij 100 g broccoli in stukjes. Kook samen met 30 g parelcouscous 10 à 12 min. gaar in water. Giet af. 2 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 1 vegetarisch balletje 5 min. Snij in stukjes. 3 Snipper 2 muntblaadjes fijn en meng samen met het balletje onder de couscous en de broccoli.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de muntblaadjes en de abrikozen in fijne reepjes. Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij in blokjes van 1 cm. Snipper de ui fijn.

  3. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Los het bouillonblokje op in het hete water. Kook de parelcouscous 10 à 12 min. in de bouillon. Giet af.

  5. Verhit intussen 1/3 van de olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 min. glazig. Voeg de broccoli toe en overgiet met 1 dl water. Laat 8 min. afgedekt garen. Giet af.

  6. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de vegetarische balletjes 5 min. goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  7. Meng de broccoli samen met de pijnboompitten, de abrikozen en de verse munt onder de parelcouscous. Serveer met de balletjes.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 15 min. 1 Snij 100 g broccoli in stukjes. Kook samen met 30 g parelcouscous 10 à 12 min. gaar in water. Giet af. 2 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 1 vegetarisch balletje 5 min. Snij in stukjes. 3 Snipper 2 muntblaadjes fijn en meng samen met het balletje onder de couscous en de broccoli.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 566 kcal
Vet 23.3 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 51.8 g
Suiker 11.3 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 33.5 g
Zout 3.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Domaine Saint André I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal