Spaghetti met veggie balletjes in tomaten-venkelsaus
Spaghetti met veggie balletjes in tomaten-venkelsaus

Spaghetti met veggie balletjes in tomaten-venkelsaus

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 865 kcal
Energie 3619 kj
Vet 22.8 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 108.1 g
Suiker 24.3 g
Vezel 18 g
Eiwit 43.3 g
Zout 3.5 g
natrium 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper de ui en het knoflook fijn. Schil de wortelen en snij in kleine blokjes. Verwijder de harde kern uit de venkel en snij in kleine blokjes.

  2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote kookpot. Stoof de ui en het knoflook 2 min. Voeg de wortel en de venkel toe. Laat 10 min. stoven. Overgiet met de rode wijn en laat bijna volledig inkoken.

  3. Voeg de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe en laat even bakken. Voeg de passata toe en breng aan de kook. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur. Breng op smaak met peper, zout en de balsamicoazijn.

  4. Kook intussen de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou een kopje van het kookvocht apart.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de vegetarische balletjes 4 à 5 min. aan alle kanten goudbruin.

  6. Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de saus. Schep op de borden en verdeel er de vegetarische balletjes over. Werk af met de parmezaan en blaadjes basilicum.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Caroline Dhont (@avocadovandeduivel).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper de ui en het knoflook fijn. Schil de wortelen en snij in kleine blokjes. Verwijder de harde kern uit de venkel en snij in kleine blokjes.

  2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote kookpot. Stoof de ui en het knoflook 2 min. Voeg de wortel en de venkel toe. Laat 10 min. stoven. Overgiet met de rode wijn en laat bijna volledig inkoken.

  3. Voeg de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe en laat even bakken. Voeg de passata toe en breng aan de kook. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur. Breng op smaak met peper, zout en de balsamicoazijn.

  4. Kook intussen de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou een kopje van het kookvocht apart.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de vegetarische balletjes 4 à 5 min. aan alle kanten goudbruin.

  6. Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de saus. Schep op de borden en verdeel er de vegetarische balletjes over. Werk af met de parmezaan en blaadjes basilicum.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Caroline Dhont (@avocadovandeduivel).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 865 kcal
Energie 3619 kj
Vet 22.8 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 108.1 g
Suiker 24.3 g
Vezel 18 g
Eiwit 43.3 g
Zout 3.5 g
natrium 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn L'Artiste Pinot Noir Vin de France Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier

Bekijk het recept digitaal