Balletjes in tomatensaus met kastanjechampignons en pasta
Balletjes in tomatensaus met kastanjechampignons en pasta

Balletjes in tomatensaus met kastanjechampignons en pasta

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 779 kcal
Vet 31.4 g
Verzadigd vet 11.2 g
Koolhydraat 80.2 g
Suiker 9.3 g
Vezel 7.9 g
Eiwit 40.2 g
Zout 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Hak de platte peterselie grof.

  5. Snij de olijven in ringetjes.

  6. Meng het gehakt met de helft van de peterselie en rol er balletjes ter grootte van een pingpongbal.

  7. Bereiding:
  8. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het diepgevroren knoflook 2 min. Voeg de champignons toe en laat nog 5 min. stoven.

  10. Giet er de passata en 5 dl water bij. Kruid met peper en zout en voeg de laurierblaadjes toe. Doe de balletjes, de kappertjes en de olijven in de saus en laat 15 min. garen.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de pasta over diepe borden en lepel er de balletjes in tomatensaus over. Bestrooi met de kaasschilfers en de rest van de platte peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Hak de platte peterselie grof.

  5. Snij de olijven in ringetjes.

  6. Meng het gehakt met de helft van de peterselie en rol er balletjes ter grootte van een pingpongbal.

  7. Bereiding:
  8. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het diepgevroren knoflook 2 min. Voeg de champignons toe en laat nog 5 min. stoven.

  10. Giet er de passata en 5 dl water bij. Kruid met peper en zout en voeg de laurierblaadjes toe. Doe de balletjes, de kappertjes en de olijven in de saus en laat 15 min. garen.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de pasta over diepe borden en lepel er de balletjes in tomatensaus over. Bestrooi met de kaasschilfers en de rest van de platte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 779 kcal
Vet 31.4 g
Verzadigd vet 11.2 g
Koolhydraat 80.2 g
Suiker 9.3 g
Vezel 7.9 g
Eiwit 40.2 g
Zout 3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Cono Sur Tocornal Chardonnay D.O. Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal