Pikante veggieballetjes met kruidige taboulé
Pikante veggieballetjes met kruidige taboulé

Pikante veggieballetjes met kruidige taboulé

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 782 kcal
Energie 3272 kj
Vet 46.8 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 62.9 g
Suiker 15.1 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 22.7 g
Zout 3.8 g
natrium 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (15 min.)
  2. Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  3. Snij intussen de tomaten in kleine stukjes en snipper de ui fijn. Snipper ook de peterselie, koriander en munt fijn.

  4. Meng de tomaten, ui, peterselie, koriander en munt onder de parelcouscous. Pers er de limoen over en meng er de olijfolie onder. Kruid met peper en zout en zet koel weg.

  5. Verdeel de veggieballetjes over 4 brochettestokjes. Meng de pilipili met 2 el olijfolie en strijk er de brochettes mee in.

  6. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  7. Bak de balletjesbrochettes 2 à 3 min. aan elke kant op de barbecue. Verdeel de taboulé over de border, schik er de brochettes op en werk af met het kerriepoeder en de vegan mayo.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (15 min.)
  2. Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  3. Snij intussen de tomaten in kleine stukjes en snipper de ui fijn. Snipper ook de peterselie, koriander en munt fijn.

  4. Meng de tomaten, ui, peterselie, koriander en munt onder de parelcouscous. Pers er de limoen over en meng er de olijfolie onder. Kruid met peper en zout en zet koel weg.

  5. Verdeel de veggieballetjes over 4 brochettestokjes. Meng de pilipili met 2 el olijfolie en strijk er de brochettes mee in.

  6. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  7. Bak de balletjesbrochettes 2 à 3 min. aan elke kant op de barbecue. Verdeel de taboulé over de border, schik er de brochettes op en werk af met het kerriepoeder en de vegan mayo.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 782 kcal
Energie 3272 kj
Vet 46.8 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 62.9 g
Suiker 15.1 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 22.7 g
Zout 3.8 g
natrium 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

wijn By Barthès 'Prestige' A.O.P. Bandol bier Hoegaarden Wit Witbier

Bekijk het recept digitaal