Pittige maïs-popcornsalade
Pittige maïs-popcornsalade

Pittige maïs-popcornsalade

35 min.
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 649 kj
Energie 155 kcal
Vet 7.7 g
Verzadigd vet 2.7 g
Koolhydraat 15.4 g
Suiker 7.1 g
Vezel 2.1 g
Eiwit 6.1 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (15 min.)
  2. Snipper de lente-uitjes fijn. Snij de krulsla in repen van ± 1,5 cm. Pluk de korianderblaadjes.

  3. Verhit de maïsolie in een kookpot, voeg de maïs voor popcorn toe en dek af. Laat de maïs poffen. Bedruppel met de tabasco en laat afkoelen.

  4. Doe intussen de yoghurt, de kaasschilfers, de worcestersaus, de wittewijnazijn, de mosterd en het gepelde teentje knoflook in een blender of hoge maatbeker en mix tot een gladde saus.

  5. Bereiding op de barbecue (20 min.)
  6. Wrijf de maïskolven in met de olijfolie en leg ze 15 min. op de hete barbecue. Draai regelmatig om. Laat lichtjes afkoelen en snij de maïskorrels eraf met een groot mes.

  7. Doe de sla in een serveerschaal en bestrooi met de lente-uitjes, de koriander, de maïs en de popcorn. Kruid met peper en meng er de helft van de dressing onder. Serveer er de rest van de dressing apart bij.

Tip
Maak je de salade liever vooraf?

Rooster de maiskolven dan 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven, op 200 °C. Draai regelmatig om.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (15 min.)
  2. Snipper de lente-uitjes fijn. Snij de krulsla in repen van ± 1,5 cm. Pluk de korianderblaadjes.

  3. Verhit de maïsolie in een kookpot, voeg de maïs voor popcorn toe en dek af. Laat de maïs poffen. Bedruppel met de tabasco en laat afkoelen.

  4. Doe intussen de yoghurt, de kaasschilfers, de worcestersaus, de wittewijnazijn, de mosterd en het gepelde teentje knoflook in een blender of hoge maatbeker en mix tot een gladde saus.

  5. Bereiding op de barbecue (20 min.)
  6. Wrijf de maïskolven in met de olijfolie en leg ze 15 min. op de hete barbecue. Draai regelmatig om. Laat lichtjes afkoelen en snij de maïskorrels eraf met een groot mes.

  7. Doe de sla in een serveerschaal en bestrooi met de lente-uitjes, de koriander, de maïs en de popcorn. Kruid met peper en meng er de helft van de dressing onder. Serveer er de rest van de dressing apart bij.

Tip
Maak je de salade liever vooraf?

Rooster de maiskolven dan 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven, op 200 °C. Draai regelmatig om.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 649 kj
Energie 155 kcal
Vet 7.7 g
Verzadigd vet 2.7 g
Koolhydraat 15.4 g
Suiker 7.1 g
Vezel 2.1 g
Eiwit 6.1 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier Wijn Domaine du Château d'Eau Pinot Noir I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal