- Bewaar

- Bewaar
Pittige maïs-popcornsalade
Onze drankensuggesties
Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier Wijn Domaine du Château d'Eau Pinot Noir I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding in de keuken (15 min.)
-
Snipper de lente-uitjes fijn. Snij de krulsla in repen van ± 1,5 cm. Pluk de korianderblaadjes.
-
Verhit de maïsolie in een kookpot, voeg de maïs voor popcorn toe en dek af. Laat de maïs poffen. Bedruppel met de tabasco en laat afkoelen.
-
Doe intussen de yoghurt, de kaasschilfers, de worcestersaus, de wittewijnazijn, de mosterd en het gepelde teentje knoflook in een blender of hoge maatbeker en mix tot een gladde saus.
-
Bereiding op de barbecue (20 min.)
-
Wrijf de maïskolven in met de olijfolie en leg ze 15 min. op de hete barbecue. Draai regelmatig om. Laat lichtjes afkoelen en snij de maïskorrels eraf met een groot mes.
-
Doe de sla in een serveerschaal en bestrooi met de lente-uitjes, de koriander, de maïs en de popcorn. Kruid met peper en meng er de helft van de dressing onder. Serveer er de rest van de dressing apart bij.
Maak je de salade liever vooraf?
Rooster de maiskolven dan 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven, op 200 °C. Draai regelmatig om.
Onze drankensuggesties
Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier Wijn Domaine du Château d'Eau Pinot Noir I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding in de keuken (15 min.)
-
Snipper de lente-uitjes fijn. Snij de krulsla in repen van ± 1,5 cm. Pluk de korianderblaadjes.
-
Verhit de maïsolie in een kookpot, voeg de maïs voor popcorn toe en dek af. Laat de maïs poffen. Bedruppel met de tabasco en laat afkoelen.
-
Doe intussen de yoghurt, de kaasschilfers, de worcestersaus, de wittewijnazijn, de mosterd en het gepelde teentje knoflook in een blender of hoge maatbeker en mix tot een gladde saus.
-
Bereiding op de barbecue (20 min.)
-
Wrijf de maïskolven in met de olijfolie en leg ze 15 min. op de hete barbecue. Draai regelmatig om. Laat lichtjes afkoelen en snij de maïskorrels eraf met een groot mes.
-
Doe de sla in een serveerschaal en bestrooi met de lente-uitjes, de koriander, de maïs en de popcorn. Kruid met peper en meng er de helft van de dressing onder. Serveer er de rest van de dressing apart bij.
Maak je de salade liever vooraf?
Rooster de maiskolven dan 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven, op 200 °C. Draai regelmatig om.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier Wijn Domaine du Château d'Eau Pinot Noir I.G.P. Pays d'Oc