- Bewaar

- Bewaar
Pittige risotto met prei en scampi's
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn 1492 Chardonnay-Viognier-Chenin Mendoza - Argentinië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Ontdooitijd + 1 u.
-
Laat de scampi's volledig ontdooien en dep ze droog.
-
Snipper het knoflook, de sjalotten en de peterselie fijn. Snij de preiwitten in dunne ringen. Snij het citroengras middendoor en plet met de platte kant van een groot mes.
-
Los het bouillonblokje op in heet water. Rasp de parmezaan.
-
Meng de helft van de olijfolie met de viskruiden, zout en zwarte peper. Marineer de scampi's ± 30 min.
-
Verhit intussen de rest van de olijfolie in een kookpot met dikke bodem. Bak de sjalotten 3 min. glazig met het knoflook, het citroengras en de prei. Roer regelmatig.
-
Voeg de rijst toe en roerbak 3 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar. Verwijder het citroengras.
-
Haal de scampi's uit de marinade en dep ze droog. Smelt de boter in een pan en bak de scampi's 5 min. op een hoog vuur. Breng op smaak met zout, peper en de viskruiden.
-
Roer de parmezaan en de peterselie onder de risotto (hou van beide nog wat over voor de afwerking).
-
Verdeel de risotto over de borden en schep er enkele scampi's bovenop. Werk af met de rest van de parmezaan en de peterselie.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn 1492 Chardonnay-Viognier-Chenin Mendoza - Argentinië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Ontdooitijd + 1 u.
-
Laat de scampi's volledig ontdooien en dep ze droog.
-
Snipper het knoflook, de sjalotten en de peterselie fijn. Snij de preiwitten in dunne ringen. Snij het citroengras middendoor en plet met de platte kant van een groot mes.
-
Los het bouillonblokje op in heet water. Rasp de parmezaan.
-
Meng de helft van de olijfolie met de viskruiden, zout en zwarte peper. Marineer de scampi's ± 30 min.
-
Verhit intussen de rest van de olijfolie in een kookpot met dikke bodem. Bak de sjalotten 3 min. glazig met het knoflook, het citroengras en de prei. Roer regelmatig.
-
Voeg de rijst toe en roerbak 3 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar. Verwijder het citroengras.
-
Haal de scampi's uit de marinade en dep ze droog. Smelt de boter in een pan en bak de scampi's 5 min. op een hoog vuur. Breng op smaak met zout, peper en de viskruiden.
-
Roer de parmezaan en de peterselie onder de risotto (hou van beide nog wat over voor de afwerking).
-
Verdeel de risotto over de borden en schep er enkele scampi's bovenop. Werk af met de rest van de parmezaan en de peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn 1492 Chardonnay-Viognier-Chenin Mendoza - Argentinië