Roodbaarsfilets met groentecouscous
Roodbaarsfilets met groentecouscous

Roodbaarsfilets met groentecouscous

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2464 kj
Energie 589 kcal
Vet 12.4 g
Verzadigd vet 2.9 g
Koolhydraat 65.1 g
Suiker 7.9 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 51.2 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Dep droog en snij indien nodig in stukken. Snipper de sjalot fijn. Los het bouillonblokje op in 7 dl heet water.

  3. Verhit 1/3 van de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de tomatenstukjes toe en laat ± 3 min. pruttelen.

  4. Giet er de kippenbouillon bij en breng aan de kook. Voeg de diepgevroren broccolimix toe. Laat 10 min. afgedekt pruttelen op een zacht vuur.

  5. Haal van het vuur en voeg de dragon en de couscous toe. Roer door elkaar en laat 10 min. afgedekt zwellen. Roer los met een vork.

  6. Verdeel de vis over de borden en serveer met de groentecouscous.

  7. Wentel intussen de stukken roodbaarsfilet door de bloem. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de roodbaarsfilet aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Dep droog en snij indien nodig in stukken. Snipper de sjalot fijn. Los het bouillonblokje op in 7 dl heet water.

  3. Verhit 1/3 van de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de tomatenstukjes toe en laat ± 3 min. pruttelen.

  4. Giet er de kippenbouillon bij en breng aan de kook. Voeg de diepgevroren broccolimix toe. Laat 10 min. afgedekt pruttelen op een zacht vuur.

  5. Haal van het vuur en voeg de dragon en de couscous toe. Roer door elkaar en laat 10 min. afgedekt zwellen. Roer los met een vork.

  6. Verdeel de vis over de borden en serveer met de groentecouscous.

  7. Wentel intussen de stukken roodbaarsfilet door de bloem. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de roodbaarsfilet aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2464 kj
Energie 589 kcal
Vet 12.4 g
Verzadigd vet 2.9 g
Koolhydraat 65.1 g
Suiker 7.9 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 51.2 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Cellier du Pont d’Arc blanc I.G.P. Ardèche Bier Gentse Strop Blond bier

Bekijk het recept digitaal