- Bewaar

- Bewaar
Rosbief met groentecurry en rijst
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
45 min.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kruid de rosbief net voor het bakken aan alle kanten met peper en zout.
-
Smelt de helft van de boter in een pan en wacht tot de boter stopt met schuimen. Bak de rosbief 2 min. bruin aan elke kant.
-
Besmeer een ovenschaal met boter (± 1 kl) en leg het vlees erin. Verdeel de rest van de boter in kleine stukjes over het vlees. Plaats de ovenschaal 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij ondertussen de andijvie in reepjes en de ui in halvemaantjes. Schil de wortelen en snij ze in staafjes van ± 5 cm lang.
-
Kook de rijst (zie de aanwijzingen op de verpakking).
-
Verhit de rijstolie in een pan en bak de andijvie en ui glazig. Voeg de kokosmelk en de groenecurrypasta toe. Breng aan de kook en roer voortdurend. Voeg de wortelen, de diepgevroren paprika en sojabonen toe en laat nog 4 à 5 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Haal de rosbief uit de oven. Draai hem om met een vleestang (let op dat je niet in het vlees prikt) en wikkel hem in aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten.
-
Snij het vlees in schuine plakken. Verdeel de rijst over de borden en lepel er de groentecurry over. Voeg een paar plakjes rosbief toe en bestrooi met sesamzaadjes.
Liever vis?
Deze curry is ook heerlijk met gebakken of gestoomde kabeljauw.
Nog een halve andijvie over?
Maak er een stoemp mee, met aardappelen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
45 min.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kruid de rosbief net voor het bakken aan alle kanten met peper en zout.
-
Smelt de helft van de boter in een pan en wacht tot de boter stopt met schuimen. Bak de rosbief 2 min. bruin aan elke kant.
-
Besmeer een ovenschaal met boter (± 1 kl) en leg het vlees erin. Verdeel de rest van de boter in kleine stukjes over het vlees. Plaats de ovenschaal 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij ondertussen de andijvie in reepjes en de ui in halvemaantjes. Schil de wortelen en snij ze in staafjes van ± 5 cm lang.
-
Kook de rijst (zie de aanwijzingen op de verpakking).
-
Verhit de rijstolie in een pan en bak de andijvie en ui glazig. Voeg de kokosmelk en de groenecurrypasta toe. Breng aan de kook en roer voortdurend. Voeg de wortelen, de diepgevroren paprika en sojabonen toe en laat nog 4 à 5 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Haal de rosbief uit de oven. Draai hem om met een vleestang (let op dat je niet in het vlees prikt) en wikkel hem in aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten.
-
Snij het vlees in schuine plakken. Verdeel de rijst over de borden en lepel er de groentecurry over. Voeg een paar plakjes rosbief toe en bestrooi met sesamzaadjes.
Liever vis?
Deze curry is ook heerlijk met gebakken of gestoomde kabeljauw.
Nog een halve andijvie over?
Maak er een stoemp mee, met aardappelen.