Varkensgebraad met geroosterde aardappelen en butternut
Varkensgebraad met geroosterde aardappelen en butternut

Varkensgebraad met geroosterde aardappelen en butternut

1 u. 25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 499 kcal
Energie 2088 kj
Vet 11.9 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 42.4 g
Suiker 8.9 g
Vezel 5 g
Eiwit 52.3 g
Zout 3.4 g
natrium 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min. + 1 u. in de oven

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de butternut, snij in 2 en verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in stukjes van 2 cm.

  2. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 4.

  3. Snij de uien in ringen en maak de ringen los. Snipper het knoflook fijn.

  4. Leg het varkensgebraad in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en bestrijk de bovenkant met de tapenade.

  5. Schik de aardappelen, de butternut, de uiringen en het knoflook rond het vlees. Voeg de olijfolie, de takjes rozemarijn en tijm en het laurierblaadje toe. Zet ± 1 u. in de voorverwarmde oven.

  6. Snij het vlees in sneetjes en verdeel samen met de aardappelen en de groenten over de borden. Werk af met de rucola.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min. + 1 u. in de oven

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de butternut, snij in 2 en verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in stukjes van 2 cm.

  2. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 4.

  3. Snij de uien in ringen en maak de ringen los. Snipper het knoflook fijn.

  4. Leg het varkensgebraad in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en bestrijk de bovenkant met de tapenade.

  5. Schik de aardappelen, de butternut, de uiringen en het knoflook rond het vlees. Voeg de olijfolie, de takjes rozemarijn en tijm en het laurierblaadje toe. Zet ± 1 u. in de voorverwarmde oven.

  6. Snij het vlees in sneetjes en verdeel samen met de aardappelen en de groenten over de borden. Werk af met de rucola.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 499 kcal
Energie 2088 kj
Vet 11.9 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 42.4 g
Suiker 8.9 g
Vezel 5 g
Eiwit 52.3 g
Zout 3.4 g
natrium 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rochehaut Tripel Blond sterk blond bier Wijn Familia Torres ‘Coronas’ Tempranillo D.O. Catalunya Spanje

Bekijk het recept digitaal