Vogelnestjes met kwarteleitjes
Vogelnestjes met kwarteleitjes

Vogelnestjes met kwarteleitjes

35 min.
Bijgerecht
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 146 kcal
Energie 611 kj
Vet 10 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 5.7 g
Suiker 1.2 g
Vezel 0.6 g
Eiwit 8.2 g
Zout 0.7 g
natrium 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 15 min. in de oven
  2. Kook de kwarteleitjes 4 à 5 min. Giet af, koel af met koud water en pel ze.

  3. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C en snipper de sjalot fijn.

  4. Meng het gehakt met de sjalot en de Italiaanse kruiden. Kruid met peper.

  5. Maak 12 gelijke bolletjes van het gehakt, druk ze plat en leg in het midden telkens een kwarteleitje. Plooi het gehakt errond dicht en maak er een mooi vogelnestje van.

  6. Haal de nestjes door het paneermeel en wrijf in met de olijfolie. Bak gedurende 15 min. in de voorverwarmde oven. Draai ze halverwege de baktijd eens om.

  7. Doe de tapenade in een vrolijk kommetje en schik er de vogelnestjes rond.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 15 min. in de oven
  2. Kook de kwarteleitjes 4 à 5 min. Giet af, koel af met koud water en pel ze.

  3. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C en snipper de sjalot fijn.

  4. Meng het gehakt met de sjalot en de Italiaanse kruiden. Kruid met peper.

  5. Maak 12 gelijke bolletjes van het gehakt, druk ze plat en leg in het midden telkens een kwarteleitje. Plooi het gehakt errond dicht en maak er een mooi vogelnestje van.

  6. Haal de nestjes door het paneermeel en wrijf in met de olijfolie. Bak gedurende 15 min. in de voorverwarmde oven. Draai ze halverwege de baktijd eens om.

  7. Doe de tapenade in een vrolijk kommetje en schik er de vogelnestjes rond.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 146 kcal
Energie 611 kj
Vet 10 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 5.7 g
Suiker 1.2 g
Vezel 0.6 g
Eiwit 8.2 g
Zout 0.7 g
natrium 0.3 g

Bekijk het recept digitaal