Witte chocolademousse met rood fruit
Witte chocolademousse met rood fruit

Witte chocolademousse met rood fruit

25 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 443 kcal
Energie 1854 kj
Vet 30.5 g
Verzadigd vet 19.3 g
Koolhydraat 33.3 g
Suiker 32.8 g
Vezel 2.3 g
Eiwit 7.8 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g
Groente, fruit, noten en oliën 35 %
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min. + 4 u. opstijven in de koelkast
  2. Verwarm de witte chocolade en de melk au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat lichtjes afkoelen.

  3. Klop de goed koele room bijna volledig stijf. Roer 2 el onder het gesmolten chocolademengsel. Zet 5 à 10 min. in de koelkast.

  4. Roer de rest van de slagroom voorzichtig onder het licht afgekoelde chocolademengsel.

  5. Klop de eiwitten stijf en schep van boven naar onder met een spatel onder het chocolademengsel.

  6. Verdeel de mousse over 4 glazen of schaaltjes. Laat 4 u. opstijven in de koelkast. Werk af met rood fruit.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min. + 4 u. opstijven in de koelkast
  2. Verwarm de witte chocolade en de melk au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat lichtjes afkoelen.

  3. Klop de goed koele room bijna volledig stijf. Roer 2 el onder het gesmolten chocolademengsel. Zet 5 à 10 min. in de koelkast.

  4. Roer de rest van de slagroom voorzichtig onder het licht afgekoelde chocolademengsel.

  5. Klop de eiwitten stijf en schep van boven naar onder met een spatel onder het chocolademengsel.

  6. Verdeel de mousse over 4 glazen of schaaltjes. Laat 4 u. opstijven in de koelkast. Werk af met rood fruit.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 443 kcal
Energie 1854 kj
Vet 30.5 g
Verzadigd vet 19.3 g
Koolhydraat 33.3 g
Suiker 32.8 g
Vezel 2.3 g
Eiwit 7.8 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g
Groente, fruit, noten en oliën 35 %

Bekijk het recept digitaal