Zuiderse tapasplank
Zuiderse tapasplank

Zuiderse tapasplank

20 min.
Aperitiefhapje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2251 kj
Energie 538 kcal
Vet 39.7 g
Verzadigd vet 21.2 g
Koolhydraat 16.5 g
Suiker 7 g
Vezel 2.3 g
Eiwit 27.6 g
Zout 3.6 g
natrium 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de berloumi in staafjes. Doe het paneermeel in een diep bord en kruid met zwarte peper en zout. Wentel de staafjes berloumi door het paneermeel en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat even afkoelen zodat ze weer harder worden.

  4. Doe intussen de kerstomaten, de tomatendip, de grissini en de tzatziki in kommetjes. Bestrooi de tzatziki met de granaatappelpitten. Zet alles op een grote plank.

  5. Snij de manchego en de iberico in blokjes. Verdeel ze over de plank.

  6. Snij de mozzarella in sneetjes en verdeel er de hummus over. Leg ze op de plank, samen met de kerspaprika’s en het vlees. Leg er de gegrilde berloumi bij. Werk af met de basilicumblaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de berloumi in staafjes. Doe het paneermeel in een diep bord en kruid met zwarte peper en zout. Wentel de staafjes berloumi door het paneermeel en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat even afkoelen zodat ze weer harder worden.

  4. Doe intussen de kerstomaten, de tomatendip, de grissini en de tzatziki in kommetjes. Bestrooi de tzatziki met de granaatappelpitten. Zet alles op een grote plank.

  5. Snij de manchego en de iberico in blokjes. Verdeel ze over de plank.

  6. Snij de mozzarella in sneetjes en verdeel er de hummus over. Leg ze op de plank, samen met de kerspaprika’s en het vlees. Leg er de gegrilde berloumi bij. Werk af met de basilicumblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2251 kj
Energie 538 kcal
Vet 39.7 g
Verzadigd vet 21.2 g
Koolhydraat 16.5 g
Suiker 7 g
Vezel 2.3 g
Eiwit 27.6 g
Zout 3.6 g
natrium 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Tible I.G.P. Var Bier Saison Dupont

Bekijk het recept digitaal