- Bewaar

- Bewaar
Butternutpompoensoep
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
25 min.
-
Snij de butternutpompoen in gelijke stukken en verwijder de pitjes en de draadjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Schil de wortel en snij in blokjes. Snipper de ui fijn.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de pompoen en de wortel toe en overgiet met het water. Verkruimel er de bouillonblokjes over. Voeg de laurier toe en laat 15 min. koken.
-
Verwijder de laurier en mix tot een gladde soep. Verdeel over diepe borden.
Voor een zuiderse afwerking: pistachesalsa
Hak 50 g pistachenoten, 20 g pecorino, 4 takjes peterselie, 4 takjes basilicum en 1 teentje knoflook grof en meng met 1 dl olijfolie onder elkaar. Kruid met sumak.
Voor een exotische afwerking: Thaise room
Meng een 1 el kokosroom met 1 el fijngesnipperde verse korianderblaadjes, 1/4 fijngesnipperd rood pepertje, de rasp van 1/4 biolimoen en 1 el geroosterde sesamzaadjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
25 min.
-
Snij de butternutpompoen in gelijke stukken en verwijder de pitjes en de draadjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Schil de wortel en snij in blokjes. Snipper de ui fijn.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de pompoen en de wortel toe en overgiet met het water. Verkruimel er de bouillonblokjes over. Voeg de laurier toe en laat 15 min. koken.
-
Verwijder de laurier en mix tot een gladde soep. Verdeel over diepe borden.
Voor een zuiderse afwerking: pistachesalsa
Hak 50 g pistachenoten, 20 g pecorino, 4 takjes peterselie, 4 takjes basilicum en 1 teentje knoflook grof en meng met 1 dl olijfolie onder elkaar. Kruid met sumak.
Voor een exotische afwerking: Thaise room
Meng een 1 el kokosroom met 1 el fijngesnipperde verse korianderblaadjes, 1/4 fijngesnipperd rood pepertje, de rasp van 1/4 biolimoen en 1 el geroosterde sesamzaadjes.