Butternutpompoensoep
Butternutpompoensoep

Butternutpompoensoep

25 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 293 kj
Energie 70 kcal
Vet 4 g
Verzadigd vet 1.3 g
Koolhydraat 5 g
Suiker 4 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 2.4 g
Zout 2.6 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snij de butternutpompoen in gelijke stukken en verwijder de pitjes en de draadjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Schil de wortel en snij in blokjes. Snipper de ui fijn.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de pompoen en de wortel toe en overgiet met het water. Verkruimel er de bouillonblokjes over. Voeg de laurier toe en laat 15 min. koken.

  5. Verwijder de laurier en mix tot een gladde soep. Verdeel over diepe borden.

Tip
Voor een zuiderse afwerking: pistachesalsa

Hak 50 g pistachenoten, 20 g pecorino, 4 takjes peterselie, 4 takjes basilicum en 1 teentje knoflook grof en meng met 1 dl olijfolie onder elkaar. Kruid met sumak.

Voor een exotische afwerking: Thaise room

Meng een 1 el kokosroom met 1 el fijngesnipperde verse korianderblaadjes, 1/4 fijngesnipperd rood pepertje, de rasp van 1/4 biolimoen en 1 el geroosterde sesamzaadjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snij de butternutpompoen in gelijke stukken en verwijder de pitjes en de draadjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Schil de wortel en snij in blokjes. Snipper de ui fijn.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de pompoen en de wortel toe en overgiet met het water. Verkruimel er de bouillonblokjes over. Voeg de laurier toe en laat 15 min. koken.

  5. Verwijder de laurier en mix tot een gladde soep. Verdeel over diepe borden.

Tip
Voor een zuiderse afwerking: pistachesalsa

Hak 50 g pistachenoten, 20 g pecorino, 4 takjes peterselie, 4 takjes basilicum en 1 teentje knoflook grof en meng met 1 dl olijfolie onder elkaar. Kruid met sumak.

Voor een exotische afwerking: Thaise room

Meng een 1 el kokosroom met 1 el fijngesnipperde verse korianderblaadjes, 1/4 fijngesnipperd rood pepertje, de rasp van 1/4 biolimoen en 1 el geroosterde sesamzaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 293 kj
Energie 70 kcal
Vet 4 g
Verzadigd vet 1.3 g
Koolhydraat 5 g
Suiker 4 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 2.4 g
Zout 2.6 g
natrium 1 g

Bekijk het recept digitaal