Herfstige pompoensoep
Herfstige pompoensoep

Herfstige pompoensoep

25 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 95 kcal
Energie 397 kj
Vet 5.9 g
Verzadigd vet 1.2 g
Koolhydraat 6 g
Suiker 4.9 g
Vezel 2.9 g
Eiwit 3.3 g
Zout 2.6 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.

    Snij het preiwit in stukken en het preigroen in heel fijne ringen. Snij het vruchtvlees van de kastanjepompoen in stukken.

  2. Doe het preiwit samen met de pompoen in een kookpot en overgiet met het water. Verkruimel er de bouillonblokjes over en breng aan de kook. Laat 15 min. koken. Mix tot een gladde soep en kruid met peper.

  3. Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak het preigroen samen met de champignons 5 min. goudbruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  4. Schep de soep in diepe borden of kommetjes en werk af met de champignons.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.

    Snij het preiwit in stukken en het preigroen in heel fijne ringen. Snij het vruchtvlees van de kastanjepompoen in stukken.

  2. Doe het preiwit samen met de pompoen in een kookpot en overgiet met het water. Verkruimel er de bouillonblokjes over en breng aan de kook. Laat 15 min. koken. Mix tot een gladde soep en kruid met peper.

  3. Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak het preigroen samen met de champignons 5 min. goudbruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  4. Schep de soep in diepe borden of kommetjes en werk af met de champignons.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 95 kcal
Energie 397 kj
Vet 5.9 g
Verzadigd vet 1.2 g
Koolhydraat 6 g
Suiker 4.9 g
Vezel 2.9 g
Eiwit 3.3 g
Zout 2.6 g
natrium 1 g

Bekijk het recept digitaal