- Bewaar

- Bewaar
Hertengebraad met beukenzwammen en aalbessensaus
Onze drankensuggesties
Wijn Familia Torres 'Gran Coronas' Cabernet Sauvignon Reserva D.O. Penedès Spanje Bier Gulden Draak Classic Sterk donker bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
45 min.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de wortelen en snij in de lengte in 4. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie, de rozemarijn, peper en zout. Zet ook de aardappelgratins op de bakplaat en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt intussen 1/3 van de boter in een pan en kleur het hertengebraad aan alle kanten. Kruid met peper en zout. Leg het gebraad in een ovenschaal en bak nog 20 min. in de hete oven.
-
Snij de rode ui in dunne schijfjes. Smelt 1/3 van de boter in een pan en bak de rode ui 2 min. Voeg de bloem toe en meng even. Blus met de wildfond en laat 5 min. inkoken op een hoog vuur. Voeg de aalbessengelei en de mosterd toe. Meng goed tot je een lichtgebonden saus krijgt.
-
Smelt de rest van de boter in een pan en bak de beukenzwammen enkele minuten. Kruid met peper en zout.
-
Snij het hertengebraad in sneetjes. Lepel er de aalbessensaus over en serveer met de aardappelgratin, gebakken wortelen en beukenzwammen.
Onze drankensuggesties
Wijn Familia Torres 'Gran Coronas' Cabernet Sauvignon Reserva D.O. Penedès Spanje Bier Gulden Draak Classic Sterk donker bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
45 min.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de wortelen en snij in de lengte in 4. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie, de rozemarijn, peper en zout. Zet ook de aardappelgratins op de bakplaat en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt intussen 1/3 van de boter in een pan en kleur het hertengebraad aan alle kanten. Kruid met peper en zout. Leg het gebraad in een ovenschaal en bak nog 20 min. in de hete oven.
-
Snij de rode ui in dunne schijfjes. Smelt 1/3 van de boter in een pan en bak de rode ui 2 min. Voeg de bloem toe en meng even. Blus met de wildfond en laat 5 min. inkoken op een hoog vuur. Voeg de aalbessengelei en de mosterd toe. Meng goed tot je een lichtgebonden saus krijgt.
-
Smelt de rest van de boter in een pan en bak de beukenzwammen enkele minuten. Kruid met peper en zout.
-
Snij het hertengebraad in sneetjes. Lepel er de aalbessensaus over en serveer met de aardappelgratin, gebakken wortelen en beukenzwammen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Familia Torres 'Gran Coronas' Cabernet Sauvignon Reserva D.O. Penedès Spanje Bier Gulden Draak Classic Sterk donker bier