Indische groentecurry met kokos en citroengras
Indische groentecurry met kokos en citroengras

Indische groentecurry met kokos en citroengras

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 425 kcal
Vet 27 g
Verzadigd vet 17 g
Koolhydraat 30.4 g
Suiker 14.2 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 9.6 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes.

  2. Snij de tomaten in 4 en verwijder de pitjes met een koffielepel. Snij in blokjes.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.

  4. Rasp de gember fijn. Snij de ui fijn en pers het knoflook.

  5. Verwijder het droge buitenste laagje van het citroengras. Snipper de rest heel fijn.

  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui, het knoflook, de gember en het citroengras 5 min. Bestrooi met de garam masala en bak kort mee.

  7. Voeg de blokjes tomaat, paprika en zoete aardappel en de kokosmelk toe. Roer goed en voeg water toe tot alles net onderstaat.

  8. Dek af en laat ± 30 min. sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe om.

  9. Spoel intussen de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Snij de limoen in 4 partjes.

  10. Meng de kikkererwten onder de curry en laat nog 2 min. opwarmen.

  11. Verdeel de curry over de borden en bestrooi met korianderblaadjes. Geef er een partje limoen bij en serveer met basmatirijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes.

  2. Snij de tomaten in 4 en verwijder de pitjes met een koffielepel. Snij in blokjes.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.

  4. Rasp de gember fijn. Snij de ui fijn en pers het knoflook.

  5. Verwijder het droge buitenste laagje van het citroengras. Snipper de rest heel fijn.

  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui, het knoflook, de gember en het citroengras 5 min. Bestrooi met de garam masala en bak kort mee.

  7. Voeg de blokjes tomaat, paprika en zoete aardappel en de kokosmelk toe. Roer goed en voeg water toe tot alles net onderstaat.

  8. Dek af en laat ± 30 min. sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe om.

  9. Spoel intussen de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Snij de limoen in 4 partjes.

  10. Meng de kikkererwten onder de curry en laat nog 2 min. opwarmen.

  11. Verdeel de curry over de borden en bestrooi met korianderblaadjes. Geef er een partje limoen bij en serveer met basmatirijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 425 kcal
Vet 27 g
Verzadigd vet 17 g
Koolhydraat 30.4 g
Suiker 14.2 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 9.6 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Blond Gold Blonde trappist met frisse en fruitige aroma's (citrusvruchten), aangevuld met koriander. Een fruitige, kruidige smaak met een verfijnd bittertje in de finale. Wijn Casa Mayor Chardonnay Reserva - Rio de Los Andes - D.O. Valle de Colchagua - Chili Chileense witte wijn met een boeket van bloemetjes en citrusvruchten. Ronde, krachtige smaak, gekenmerkt door rijp exotisch fruit.

Bekijk het recept digitaal