Loempia met kip en Chinese groentjes met zoetzuur sausje
Loempia met kip en Chinese groentjes met zoetzuur sausje

Loempia met kip en Chinese groentjes met zoetzuur sausje

30 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1799 kj
Energie 430 kcal
Vet 20.4 g
Verzadigd vet 4 g
Koolhydraat 35.9 g
Suiker 13.1 g
Vezel 4 g
Eiwit 24 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Hak de peterselie fijn en snipper de lente-uitjes fijn. Meng samen met de zoetzure saus, de ananasstukjes en 2 el ananassap uit blik.

  3. Snij de kipfilet in fijne reepjes van 1/2 cm dik en 5 cm lang.

  4. Verhit de helft van de rijstolie in een wok of pan en roerbak de kip ± 7 min. Haal uit de pan.

  5. Verhit de rest van de rijstolie in dezelfde wok of pan en roerbak de groentemix ± 5 min.

  6. Klop intussen het ei los.

  7. Voeg de kip toe aan de groenten en meng er de ketjap manis onder.

  8. Verdeel de vulling over het midden van de onderste helft van een vel brikdeeg. Vouw de 2 zijkanten naar binnen, vouw de onderkant omhoog en rol op tot een loempia. Vouw er nog een 2de vel brikdeeg rond. Kleef dicht met wat losgeklopt ei.

  9. Bak de loempia's ± 5 min. in een friteuse op 175 °C. Draai de loempia's tijdens het bakken eens om, zodat beide kanten mooi gekleurd zijn. Haal de loempia's uit de friteuse en laat goed uitlekken op keukenpapier. Serveer met de dipsaus.

Tip
Wat erbij serveren?

Geef er eventueel wat rijst bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Hak de peterselie fijn en snipper de lente-uitjes fijn. Meng samen met de zoetzure saus, de ananasstukjes en 2 el ananassap uit blik.

  3. Snij de kipfilet in fijne reepjes van 1/2 cm dik en 5 cm lang.

  4. Verhit de helft van de rijstolie in een wok of pan en roerbak de kip ± 7 min. Haal uit de pan.

  5. Verhit de rest van de rijstolie in dezelfde wok of pan en roerbak de groentemix ± 5 min.

  6. Klop intussen het ei los.

  7. Voeg de kip toe aan de groenten en meng er de ketjap manis onder.

  8. Verdeel de vulling over het midden van de onderste helft van een vel brikdeeg. Vouw de 2 zijkanten naar binnen, vouw de onderkant omhoog en rol op tot een loempia. Vouw er nog een 2de vel brikdeeg rond. Kleef dicht met wat losgeklopt ei.

  9. Bak de loempia's ± 5 min. in een friteuse op 175 °C. Draai de loempia's tijdens het bakken eens om, zodat beide kanten mooi gekleurd zijn. Haal de loempia's uit de friteuse en laat goed uitlekken op keukenpapier. Serveer met de dipsaus.

Tip
Wat erbij serveren?

Geef er eventueel wat rijst bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1799 kj
Energie 430 kcal
Vet 20.4 g
Verzadigd vet 4 g
Koolhydraat 35.9 g
Suiker 13.1 g
Vezel 4 g
Eiwit 24 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g

Bekijk het recept digitaal