Thaise groentewok met mihoen en sriracha
Thaise groentewok met mihoen en sriracha

Thaise groentewok met mihoen en sriracha

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 437 kcal
Vet 11.7 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 65.2 g
Suiker 6.4 g
Vezel 8.9 g
Eiwit 15 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de champignons in schijfjes.

  3. Snij de wortelen in fijne schijfjes.

  4. Snij de halve Chinese kool in hele fijne repen.

  5. Rasp de gember fijn.

  6. Verwijder het droge buitenste laagje van het citroengras. Snipper de rest heel fijn.

  7. Snij de ongeschilde halve komkommer in 2 en schraap er de zaadjes uit met een lepel. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  8. Hak de cashewnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  9. Rooster ze in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  10. Bereiding:
  11. Laat de rijstvermicelli 4 min. weken in heet water. Giet af.

  12. Verhit intussen de olijfolie in een wok en roerbak de Chinese kool en de champignon- en wortelschijfjes 5 min. op een hoog vuur. Voeg de rijstvermicelli toe en zet het uur lager.

  13. Voeg de sojascheuten toe en laat 2 à 3 min. opwarmen.

  14. Voeg de gember, de sojasaus, de rietsuiker, het citroengras en de sriracha toe. Voeg 2 dl water toe en meng goed. Laat nog 2 min. opwarmen.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de groentewok over de borden en werk af met de komkommerblokjes en de geroosterde cashewnoten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de champignons in schijfjes.

  3. Snij de wortelen in fijne schijfjes.

  4. Snij de halve Chinese kool in hele fijne repen.

  5. Rasp de gember fijn.

  6. Verwijder het droge buitenste laagje van het citroengras. Snipper de rest heel fijn.

  7. Snij de ongeschilde halve komkommer in 2 en schraap er de zaadjes uit met een lepel. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  8. Hak de cashewnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  9. Rooster ze in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  10. Bereiding:
  11. Laat de rijstvermicelli 4 min. weken in heet water. Giet af.

  12. Verhit intussen de olijfolie in een wok en roerbak de Chinese kool en de champignon- en wortelschijfjes 5 min. op een hoog vuur. Voeg de rijstvermicelli toe en zet het uur lager.

  13. Voeg de sojascheuten toe en laat 2 à 3 min. opwarmen.

  14. Voeg de gember, de sojasaus, de rietsuiker, het citroengras en de sriracha toe. Voeg 2 dl water toe en meng goed. Laat nog 2 min. opwarmen.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de groentewok over de borden en werk af met de komkommerblokjes en de geroosterde cashewnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 437 kcal
Vet 11.7 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 65.2 g
Suiker 6.4 g
Vezel 8.9 g
Eiwit 15 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Blanche de Namur Licht troebel witbier met een fruitig boeket (citrus). De smaak is romig, fruitig en kruidig (koriander).

Bekijk het recept digitaal