- Bewaar

- Bewaar
Aperoplank met herfstige hapjes
Onze drankensuggesties
Wijn Bonfils 'L'Esparrou' Vin Orange Vin de France Bier Ypra Blond Blond abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
35 min.
Voor de soep: verhit 1 el olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren soepgroenten 3 min. Kruid met peper. Voeg het bouillonblokje toe samen met 1 L water. Breng aan de kook en laat 15 min. afgedekt sudderen. Snipper intussen het lente-uitje fijn en roer de geitenkaas los. Mix de soep glad en kruid bij met peper. Verdeel over 4 kleine kommetjes, schep er wat geitenkaas in en werk af met de lente-ui.
-
Voor de glaasjes: snij het Romeinse slahart in fijne reepjes en verdeel over 4 glaasjes. Snij de Délice des Moines eerst in plakjes en dan in reepjes. Bak de spekreepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Hak de hazelnoten grof. Voeg alles toe aan de glaasjes. Meng 1 el olijfolie met de honing en besprenkel er de glaasjes mee. Werk af met een draai van de pepermolen.
-
Voor de croques: snij de ongeschilde appel in dunne plakjes. Beleg de helft van de sneetjes brood met de peperfilet, de kaas en enkele plakjes appel. Dek af met de rest van de sneetjes brood. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de croques 2 min. aan beide kanten. Snij elke croque in 2 driehoekjes en snij elk driehoekje nog eens in 2.
-
Voor de prikkers: snij de korst van de Père Joseph en snij de rest in blokjes van 1 cm. Prik telkens 2 blokjes kaas op een prikker met daartussen een druif.
-
Serveer alle hapjes op een houten plank.
Onze drankensuggesties
Wijn Bonfils 'L'Esparrou' Vin Orange Vin de France Bier Ypra Blond Blond abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
35 min.
Voor de soep: verhit 1 el olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren soepgroenten 3 min. Kruid met peper. Voeg het bouillonblokje toe samen met 1 L water. Breng aan de kook en laat 15 min. afgedekt sudderen. Snipper intussen het lente-uitje fijn en roer de geitenkaas los. Mix de soep glad en kruid bij met peper. Verdeel over 4 kleine kommetjes, schep er wat geitenkaas in en werk af met de lente-ui.
-
Voor de glaasjes: snij het Romeinse slahart in fijne reepjes en verdeel over 4 glaasjes. Snij de Délice des Moines eerst in plakjes en dan in reepjes. Bak de spekreepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Hak de hazelnoten grof. Voeg alles toe aan de glaasjes. Meng 1 el olijfolie met de honing en besprenkel er de glaasjes mee. Werk af met een draai van de pepermolen.
-
Voor de croques: snij de ongeschilde appel in dunne plakjes. Beleg de helft van de sneetjes brood met de peperfilet, de kaas en enkele plakjes appel. Dek af met de rest van de sneetjes brood. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de croques 2 min. aan beide kanten. Snij elke croque in 2 driehoekjes en snij elk driehoekje nog eens in 2.
-
Voor de prikkers: snij de korst van de Père Joseph en snij de rest in blokjes van 1 cm. Prik telkens 2 blokjes kaas op een prikker met daartussen een druif.
-
Serveer alle hapjes op een houten plank.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Bonfils 'L'Esparrou' Vin Orange Vin de France Bier Ypra Blond Blond abdijbier