- Bewaar

- Bewaar
Broodpudding met rabarber
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15min)
-
Spoel de rabarber onder koud water en verwijder eventuele stugge draden. Snij in stukken van ± 3 cm.
-
Rasp de schil van de limoen en de sinaasappel.
-
Besmeer een ovenschaal van 20 op 30 cm met de boter.
-
Bereiding:
-
Breng een steelpannetje met 1 dl water en 50 g rietsuiker aan de kook. Voeg de rabarber toe en laat ± 2 min. koken. Schep de rabarber er met een schuimspaan uit en verdeel over een beboterde ovenschaal (laat wat ruimte tussen alle stukken).
-
Doe de melk en de slagroom in een kookpot. Voeg een snuifje zout en het vanillearoma toe. Breng aan de kook en haal van het vuur.
-
Klop de eieren los samen met 100 g rietsuiker. Giet er de warme melk en room over en meng goed.
-
Besmeer de sneetjes brood met de ricotta. Schik de sneetjes met de besmeerde kant naar onder op de rabarber en bestrooi met de citruszeste. Giet er de eiermengeling over door een zeef en laat 30 min. trekken.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Zet de ovenschaal in een diepe bakplaat en giet rondom kokend water tot de ovenschaal ongeveer half onderstaat. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat nog 10 min. rusten.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de bloemsuiker en serveer met de Griekse yoghurt.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15min)
-
Spoel de rabarber onder koud water en verwijder eventuele stugge draden. Snij in stukken van ± 3 cm.
-
Rasp de schil van de limoen en de sinaasappel.
-
Besmeer een ovenschaal van 20 op 30 cm met de boter.
-
Bereiding:
-
Breng een steelpannetje met 1 dl water en 50 g rietsuiker aan de kook. Voeg de rabarber toe en laat ± 2 min. koken. Schep de rabarber er met een schuimspaan uit en verdeel over een beboterde ovenschaal (laat wat ruimte tussen alle stukken).
-
Doe de melk en de slagroom in een kookpot. Voeg een snuifje zout en het vanillearoma toe. Breng aan de kook en haal van het vuur.
-
Klop de eieren los samen met 100 g rietsuiker. Giet er de warme melk en room over en meng goed.
-
Besmeer de sneetjes brood met de ricotta. Schik de sneetjes met de besmeerde kant naar onder op de rabarber en bestrooi met de citruszeste. Giet er de eiermengeling over door een zeef en laat 30 min. trekken.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Zet de ovenschaal in een diepe bakplaat en giet rondom kokend water tot de ovenschaal ongeveer half onderstaat. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat nog 10 min. rusten.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de bloemsuiker en serveer met de Griekse yoghurt.