Rabarbercake
Rabarbercake

Rabarbercake

1 u. 20 min.
Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1205 kj
Energie 288 kcal
Vet 15.8 g
Verzadigd vet 8.5 g
Koolhydraat 29 g
Suiker 18.2 g
Vezel 1.2 g
Eiwit 6.8 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 1 u. in de oven + afkoelen
  2. Snij de rabarber in kleine stukjes.

  3. Rasp de sinaasappelschil (niet het wit) tot je 1 el zeste hebt.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Mix de boter met de suiker tot een romige massa. Voeg de ricotta toe. Mix er de eieren een voor een onder tot je een glad mengsel hebt. Zeef de bloem boven het deeg en roer alles goed onder elkaar.

  6. Meng er de rabarber en de zeste van de sinaasappel onder.

  7. Bekleed een rechthoekige cakevorm met bakpapier en giet er het deeg in. Maak met een mes in de lengte een inkeping in het midden van de cake. Bestrooi met amandelschilfers.

  8. Zet de cake 1 u. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als je er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Haal de cake uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. Bestrooi met de bloemsuiker.

Tip
Verse of diepgevrozen rabarber ?

Gebruik gerust rabarber ut de diepvries als je geen verse rabarber hebt. Laat hem volledig ontdooien en dep hem droog.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 1 u. in de oven + afkoelen
  2. Snij de rabarber in kleine stukjes.

  3. Rasp de sinaasappelschil (niet het wit) tot je 1 el zeste hebt.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Mix de boter met de suiker tot een romige massa. Voeg de ricotta toe. Mix er de eieren een voor een onder tot je een glad mengsel hebt. Zeef de bloem boven het deeg en roer alles goed onder elkaar.

  6. Meng er de rabarber en de zeste van de sinaasappel onder.

  7. Bekleed een rechthoekige cakevorm met bakpapier en giet er het deeg in. Maak met een mes in de lengte een inkeping in het midden van de cake. Bestrooi met amandelschilfers.

  8. Zet de cake 1 u. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als je er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Haal de cake uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. Bestrooi met de bloemsuiker.

Tip
Verse of diepgevrozen rabarber ?

Gebruik gerust rabarber ut de diepvries als je geen verse rabarber hebt. Laat hem volledig ontdooien en dep hem droog.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1205 kj
Energie 288 kcal
Vet 15.8 g
Verzadigd vet 8.5 g
Koolhydraat 29 g
Suiker 18.2 g
Vezel 1.2 g
Eiwit 6.8 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g

Bekijk het recept digitaal