Bulgurslaatje met watermeloen, broccolini en notenburger
Bulgurslaatje met watermeloen, broccolini en notenburger

Bulgurslaatje met watermeloen, broccolini en notenburger

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2377 kj
Energie 568 kcal
Vet 25.8 g
Verzadigd vet 6.3 g
Koolhydraat 54.1 g
Suiker 8.2 g
Vezel 10 g
Eiwit 24.8 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Kook de bulgur gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Kook intussen de broccolini 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Snij de komkommer en de watermeloen in blokjes van max 1 cm. Meng beide onder de bulgur.

  5. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de notenburgers ± 3 min. aan elke kant.

  6. Snipper de peterselie en de munt fijn. Rasp de limoenschil en pers het sap. Meng de peterselie, de munt, de limoenzeste en het sap onder de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.

  7. Verdeel de bulgur over de borden en schik er de broccolini op. Snij de burger middendoor en verdeel samen met een dikke lepel kruidenyoghurt over de borden. Bestrooi met de pompoenpitten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Kook de bulgur gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Kook intussen de broccolini 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Snij de komkommer en de watermeloen in blokjes van max 1 cm. Meng beide onder de bulgur.

  5. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de notenburgers ± 3 min. aan elke kant.

  6. Snipper de peterselie en de munt fijn. Rasp de limoenschil en pers het sap. Meng de peterselie, de munt, de limoenzeste en het sap onder de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.

  7. Verdeel de bulgur over de borden en schik er de broccolini op. Snij de burger middendoor en verdeel samen met een dikke lepel kruidenyoghurt over de borden. Bestrooi met de pompoenpitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2377 kj
Energie 568 kcal
Vet 25.8 g
Verzadigd vet 6.3 g
Koolhydraat 54.1 g
Suiker 8.2 g
Vezel 10 g
Eiwit 24.8 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Granbeau Grande Réserve 'Oak Aged' Vin de France Bier Duvel Tripel Hop Cashmere Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal