- Bewaar

- Bewaar
Gegrilde perziken op de barbecue met pistachecrème
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding in de keuken (10 min.)
-
Doe 100 g pistachenoten, de suiker en het zout in een hoge beker. Mix tot een pasta.
-
Voeg de mascarpone toe en mix tot alles mooi gemengd is.
-
Snij de perziken in 2, verwijder de steen. Hak de rest van de pistachenoten fijn.
-
Bereiding op de barbecue (10 min.)
-
Zorg voor een matig warme barbecue. Bestrijk de perziken langs beide kanten met de olijfolie. Leg een stuk aluminiumfolie op de barbecue en bak de perziken 2 min. op de snijkant. Draai om en bak nog 2 à 3 min. op de bolle kant. Druppel er de honing over.
-
Verdeel de perziken over 4 bordjes. Doe een schepje pistachecrème op de perziken (bv. met een ijslepel), leg er een bolletje vanille-ijs naast en bestrooi met de rest van de gehakte pistachenoten.
Kooktip
De perziken mogen niet te hard en niet te rijp zijn, wel nog mooi stevig.
Geen perziken?
Je kan de perziken ook vervangen door partjes mango of ananasschijven.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding in de keuken (10 min.)
-
Doe 100 g pistachenoten, de suiker en het zout in een hoge beker. Mix tot een pasta.
-
Voeg de mascarpone toe en mix tot alles mooi gemengd is.
-
Snij de perziken in 2, verwijder de steen. Hak de rest van de pistachenoten fijn.
-
Bereiding op de barbecue (10 min.)
-
Zorg voor een matig warme barbecue. Bestrijk de perziken langs beide kanten met de olijfolie. Leg een stuk aluminiumfolie op de barbecue en bak de perziken 2 min. op de snijkant. Draai om en bak nog 2 à 3 min. op de bolle kant. Druppel er de honing over.
-
Verdeel de perziken over 4 bordjes. Doe een schepje pistachecrème op de perziken (bv. met een ijslepel), leg er een bolletje vanille-ijs naast en bestrooi met de rest van de gehakte pistachenoten.
Kooktip
De perziken mogen niet te hard en niet te rijp zijn, wel nog mooi stevig.
Geen perziken?
Je kan de perziken ook vervangen door partjes mango of ananasschijven.