Gemarineerde gamba’s met fruitige salade
Gemarineerde gamba’s met fruitige salade

Gemarineerde gamba’s met fruitige salade

2 u. 20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 729 kcal
Energie 3050 kj
Vet 63.9 g
Verzadigd vet 7.7 g
Koolhydraat 16.1 g
Suiker 14.5 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 19.7 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (15 min. + 2 u. marineren)
  2. Rasp de schil van de limoenen en snipper de koriander fijn. Doe de zonnebloemolie in een hoge maatbeker. Voeg de Mexicaanse kruiden, de helft van de koriander en de helft van de limoenzeste toe. Mix glad.

  3. Verdeel de gamba’s over een schaal en giet er de marinade over. Dek af en laat 2 u. marineren in de koelkast.

  4. Schil de sinaasappel en de pompelmoes tot op het vruchtvlees met een scherp mes en snij het vruchtvlees in fijne schijfjes. Snij het vruchtvlees van de mango en de avocado in plakjes. Pers de limoenen uit. Besprenkel de avocado met wat limoensap.

  5. Snij de komkommers met een dunschiller in linten. Verdeel samen met de spinazieblaadjes over een serveerschaal. Meng er het fruit en de rest van de koriander en de limoenzeste onder.

  6. Meng de sriracha met de olijfolie en de rest van het limoensap. Meng onder de salade.

  7. Bereiding op de barbecue (5 min.)
  8. Haal de gamba’s uit de marinade en dep wat af. Bak 1 à 1,5 min. aan elke kant op een goed warme barbecue. Serveer met de salade.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (15 min. + 2 u. marineren)
  2. Rasp de schil van de limoenen en snipper de koriander fijn. Doe de zonnebloemolie in een hoge maatbeker. Voeg de Mexicaanse kruiden, de helft van de koriander en de helft van de limoenzeste toe. Mix glad.

  3. Verdeel de gamba’s over een schaal en giet er de marinade over. Dek af en laat 2 u. marineren in de koelkast.

  4. Schil de sinaasappel en de pompelmoes tot op het vruchtvlees met een scherp mes en snij het vruchtvlees in fijne schijfjes. Snij het vruchtvlees van de mango en de avocado in plakjes. Pers de limoenen uit. Besprenkel de avocado met wat limoensap.

  5. Snij de komkommers met een dunschiller in linten. Verdeel samen met de spinazieblaadjes over een serveerschaal. Meng er het fruit en de rest van de koriander en de limoenzeste onder.

  6. Meng de sriracha met de olijfolie en de rest van het limoensap. Meng onder de salade.

  7. Bereiding op de barbecue (5 min.)
  8. Haal de gamba’s uit de marinade en dep wat af. Bak 1 à 1,5 min. aan elke kant op een goed warme barbecue. Serveer met de salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 729 kcal
Energie 3050 kj
Vet 63.9 g
Verzadigd vet 7.7 g
Koolhydraat 16.1 g
Suiker 14.5 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 19.7 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g

Bekijk het recept digitaal