- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde kalkoenbrochettes met couscous
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding in de keuken (20 min.)
-
Breng een kookpot met 2,5 dl water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe samen met de couscous. Neem van het vuur, dek af en laat 5 min. zwellen. Maak los met een vork.
-
Kook intussen de diepgevroren edamamebonen 7 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Pers de limoen. Snij het vruchtvlees van de avocado, de ongeschilde komkommer en de ongeschilde nectarine in blokjes. Besprenkel met enkele druppels limoensap.
-
Snipper de koriander en de munt fijn. Rooster de sesamzaadjes kort in een pan met antiaanbaklaag tot ze goudbruin zijn. Meng de kruiden en de helft van de sesamzaadjes onder de couscous. Voeg 2 el limoensap en de olijfolie toe. Kruid met peper.
-
Maak de yoghurtdressing: pers het knoflook en meng samen met 1 el limoensap onder de yoghurt. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de couscous over een grote schaal. Verdeel er de komkommer, de blauwe bessen, de avocado, de nectarine en de edamamebonen over. Schep de yoghurtdressing in het midden. Werk af met sriracha en de rest van de sesamzaadjes.
-
Bereiding op de barbecue (10 min.)
-
Bak de brochettes 10 min. op de grill van een matig warme barbecue. Draai regelmatig om.
Recept voor elke dag
Van dit BBQ-recept maak je snel een recept voor elke dag. Bak de brochettes in 1 el olijfolie in de grillpan en serveer de couscous in individuele bowls.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding in de keuken (20 min.)
-
Breng een kookpot met 2,5 dl water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe samen met de couscous. Neem van het vuur, dek af en laat 5 min. zwellen. Maak los met een vork.
-
Kook intussen de diepgevroren edamamebonen 7 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Pers de limoen. Snij het vruchtvlees van de avocado, de ongeschilde komkommer en de ongeschilde nectarine in blokjes. Besprenkel met enkele druppels limoensap.
-
Snipper de koriander en de munt fijn. Rooster de sesamzaadjes kort in een pan met antiaanbaklaag tot ze goudbruin zijn. Meng de kruiden en de helft van de sesamzaadjes onder de couscous. Voeg 2 el limoensap en de olijfolie toe. Kruid met peper.
-
Maak de yoghurtdressing: pers het knoflook en meng samen met 1 el limoensap onder de yoghurt. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de couscous over een grote schaal. Verdeel er de komkommer, de blauwe bessen, de avocado, de nectarine en de edamamebonen over. Schep de yoghurtdressing in het midden. Werk af met sriracha en de rest van de sesamzaadjes.
-
Bereiding op de barbecue (10 min.)
-
Bak de brochettes 10 min. op de grill van een matig warme barbecue. Draai regelmatig om.
Recept voor elke dag
Van dit BBQ-recept maak je snel een recept voor elke dag. Bak de brochettes in 1 el olijfolie in de grillpan en serveer de couscous in individuele bowls.