Gemarineerde kippenescalope met courgettislaatje en aardappel in de schil
Gemarineerde kippenescalope met courgettislaatje en aardappel in de schil

Gemarineerde kippenescalope met courgettislaatje en aardappel in de schil

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2310 kj
Energie 552 kcal
Vet 24.5 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 33.9 g
Suiker 12.1 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 46.2 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Préparation en cuisine (30 min)
  3. Wrijf de aardappelen goed schoon onder koud water en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in dunne repen.

  5. Snij de ongeschilde courgettes met een spiraalsnijder of een dunschiller in slierten. Meng de halfgedroogde kerstomaten samen met de paprikareepjes onder de courgetti.

  6. Roer het limoensap onder de olijfolie en kruid met peper en zout. Meng onder het courgettislaatje. Rasp de parmezaan net voor het serveren boven het courgettislaatje.

  7. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  8. Bak de kippenescalopes 2 à 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue. Verwarm intussen de aardappelen ± 5 min. op de rand van de barbecue.

  9. Snij de aardappelen open en bestrooi met zeezout. Serveer met het courgettislaatje en de kippenescalopes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Préparation en cuisine (30 min)
  3. Wrijf de aardappelen goed schoon onder koud water en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in dunne repen.

  5. Snij de ongeschilde courgettes met een spiraalsnijder of een dunschiller in slierten. Meng de halfgedroogde kerstomaten samen met de paprikareepjes onder de courgetti.

  6. Roer het limoensap onder de olijfolie en kruid met peper en zout. Meng onder het courgettislaatje. Rasp de parmezaan net voor het serveren boven het courgettislaatje.

  7. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  8. Bak de kippenescalopes 2 à 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue. Verwarm intussen de aardappelen ± 5 min. op de rand van de barbecue.

  9. Snij de aardappelen open en bestrooi met zeezout. Serveer met het courgettislaatje en de kippenescalopes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2310 kj
Energie 552 kcal
Vet 24.5 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 33.9 g
Suiker 12.1 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 46.2 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Leffe Blond Blond bier Wijn Caprice des Anges Grain de Gris I.G.P. Vallée du Paradis

Bekijk het recept digitaal