Gevulde krieltjes met gerookte zalm en chorizo
Gevulde krieltjes met gerookte zalm en chorizo

Gevulde krieltjes met gerookte zalm en chorizo

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 135 kcal
Vet 4.8 g
Verzadigd vet 1.4 g
Koolhydraat 16.3 g
Suiker 1.7 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 6.1 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.

  3. Hak 3 radijzen fijn. Snij 1 radijs in schijfjes en daarna in halvemaantjes (u hebt er 16 nodig).

  4. Snij de sneetjes gerookte zalm en de chorizo in fijne reepjes.

  5. Snipper de dille fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de krieltjes ± 15 min. in water met de kruiden uit het zakje van de aardappelen. Giet af.

  8. Snij een hoedje van de krieltjes (1 cm dik) en haal voorzichtig het vruchtvlees uit de krieltjes (tot op 1 cm van de rand).

  9. Prak het vruchtvlees van de aardappel met een vork en meng er de dille, de fijngehakte radijsjes en de mierikswortel onder. Kruid met peper en zout. Vul er de krieltjes mee.

  10. Afwerking:
  11. Schik wat reepjes gerookte zalm op 8 krieltjes en reepjes chorizo op de andere 8. Werk elke aardappel af met een halvemaantje radijs.

Tip

Eten er kinderen mee? Meng voor hen de zalm onder het aardappelvruchtvlees en vervang de mierikswortel door mayonaise.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.

  3. Hak 3 radijzen fijn. Snij 1 radijs in schijfjes en daarna in halvemaantjes (u hebt er 16 nodig).

  4. Snij de sneetjes gerookte zalm en de chorizo in fijne reepjes.

  5. Snipper de dille fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de krieltjes ± 15 min. in water met de kruiden uit het zakje van de aardappelen. Giet af.

  8. Snij een hoedje van de krieltjes (1 cm dik) en haal voorzichtig het vruchtvlees uit de krieltjes (tot op 1 cm van de rand).

  9. Prak het vruchtvlees van de aardappel met een vork en meng er de dille, de fijngehakte radijsjes en de mierikswortel onder. Kruid met peper en zout. Vul er de krieltjes mee.

  10. Afwerking:
  11. Schik wat reepjes gerookte zalm op 8 krieltjes en reepjes chorizo op de andere 8. Werk elke aardappel af met een halvemaantje radijs.

Tip

Eten er kinderen mee? Meng voor hen de zalm onder het aardappelvruchtvlees en vervang de mierikswortel door mayonaise.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 135 kcal
Vet 4.8 g
Verzadigd vet 1.4 g
Koolhydraat 16.3 g
Suiker 1.7 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 6.1 g
Zout 0.7 g

Bekijk het recept digitaal