Gevulde portobello's caprese

Gevulde portobello's caprese

Voorgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 131 kcal
Vet 7.7 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 6.1 g
Suiker 4.1 g
Vezel 2.8 g
Eiwit 7.9 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (10 min.)
  3. Snij de kerstomaten in 2.

  4. Snipper de blaadjes basilicum fijn.

  5. Meng de olijfolie onder de kerstomaten en kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Meng er de mozzarellabolletjes en de helft van het basilicum onder.

  6. Vul de portobello's met de tomaat-mozzarellamengeling.

  7. Bereiding op de barbecue (10 à 12 min.)
  8. Schik de portobello's in aluminium schaaltjes en bak 10 à 12 min. op een goed warme barbecue (het liefst met deksel).

  9. Bestrooi met de rest van het basilicum.

Tip

- Een barbecue zonder deksel? Dek de schaaltjes dan af met aluminiumfolie. - Helemaal geen barbecue? Zet de portobello's dan 10 à 12 min. in een voorverwarmde oven, op 180 °C. - Deze gevulde portobello's zijn ook lekker met feta in plaats van mozzarella.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (10 min.)
  3. Snij de kerstomaten in 2.

  4. Snipper de blaadjes basilicum fijn.

  5. Meng de olijfolie onder de kerstomaten en kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Meng er de mozzarellabolletjes en de helft van het basilicum onder.

  6. Vul de portobello's met de tomaat-mozzarellamengeling.

  7. Bereiding op de barbecue (10 à 12 min.)
  8. Schik de portobello's in aluminium schaaltjes en bak 10 à 12 min. op een goed warme barbecue (het liefst met deksel).

  9. Bestrooi met de rest van het basilicum.

Tip

- Een barbecue zonder deksel? Dek de schaaltjes dan af met aluminiumfolie. - Helemaal geen barbecue? Zet de portobello's dan 10 à 12 min. in een voorverwarmde oven, op 180 °C. - Deze gevulde portobello's zijn ook lekker met feta in plaats van mozzarella.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 131 kcal
Vet 7.7 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 6.1 g
Suiker 4.1 g
Vezel 2.8 g
Eiwit 7.9 g
Zout 0.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tripel d'Anvers Sterk blond bier Wijn Cetus Reserve Chardonnay W.O. Robertson Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal