Portobello Bruschetta Style
Portobello Bruschetta Style

Portobello Bruschetta Style

30 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 778 kj
Energie 186 kcal
Vet 11.5 g
Verzadigd vet 1.7 g
Koolhydraat 15.1 g
Suiker 11.6 g
Vezel 3.8 g
Eiwit 3.7 g
Zout 1 g
natrium 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (15 min.)
  2. Snij de tomaten in 4, verwijder de pitjes en snij in kleine blokjes. Pers het knoflook fijn.

  3. Snipper 3/4 van het basilicum fijn. Meng samen met de helft van het knoflook en 2 el olijfolie onder de tomatenblokjes. Kruid met peper. Meng goed, dek af en zet in de koelkast tot gebruik. 3 Meng de rest van het geperste knoflook met 2 el olijfolie.

  4. 3 Meng de rest van het geperste knoflook met 2 el olijfolie.

  5. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  6. Bestrijk de portobello’s met de olijfolie met knoflook en kruid met peper en zout. Bak ± 4 min. aan elke kant op de grill (indirect grillen) op een goed warme barbecue. Of leg de portobello’s op een plancha of aluminium schaaltje op de barbecue.

  7. Neem de portobello’s van het vuur en vul ze met de tomatenblokjes. Werk zigzaggend af met de balscamicocrème en bestrooi met de rest van de blaadjes basilicum. Geef een draai van de pepermolen en werk af met wat himalayazout.

Tip
recept voor elke dag

Van dit BBQ-recept maak je snel een recept voor elke dag. Bak de portobello’s dan 4 min. aan elke kant in de grillpan.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (15 min.)
  2. Snij de tomaten in 4, verwijder de pitjes en snij in kleine blokjes. Pers het knoflook fijn.

  3. Snipper 3/4 van het basilicum fijn. Meng samen met de helft van het knoflook en 2 el olijfolie onder de tomatenblokjes. Kruid met peper. Meng goed, dek af en zet in de koelkast tot gebruik. 3 Meng de rest van het geperste knoflook met 2 el olijfolie.

  4. 3 Meng de rest van het geperste knoflook met 2 el olijfolie.

  5. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  6. Bestrijk de portobello’s met de olijfolie met knoflook en kruid met peper en zout. Bak ± 4 min. aan elke kant op de grill (indirect grillen) op een goed warme barbecue. Of leg de portobello’s op een plancha of aluminium schaaltje op de barbecue.

  7. Neem de portobello’s van het vuur en vul ze met de tomatenblokjes. Werk zigzaggend af met de balscamicocrème en bestrooi met de rest van de blaadjes basilicum. Geef een draai van de pepermolen en werk af met wat himalayazout.

Tip
recept voor elke dag

Van dit BBQ-recept maak je snel een recept voor elke dag. Bak de portobello’s dan 4 min. aan elke kant in de grillpan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 778 kj
Energie 186 kcal
Vet 11.5 g
Verzadigd vet 1.7 g
Koolhydraat 15.1 g
Suiker 11.6 g
Vezel 3.8 g
Eiwit 3.7 g
Zout 1 g
natrium 0.4 g

Bekijk het recept digitaal