Groentewok met broccoli en veggiegehakt
Groentewok met broccoli en veggiegehakt

Groentewok met broccoli en veggiegehakt

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 406 kcal
Vet 6.3 g
Verzadigd vet 1 g
Koolhydraat 53.8 g
Suiker 2.2 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 28.9 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.

    Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn. Rasp de gember fijn.

  2. Hak de broccoliroosjes fijn. Schil de steel en snij in blokjes van max. 1/2 cm.

  3. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Verhit intussen de olijfolie in een hoge braadpan of wok en bak de gember, de lente-uitjes en het knoflook 1 min.

  5. Voeg het vegetarische gehakt en de blokjes broccolisteel toe. Roerbak 5 min.

  6. Roer er de fijngehakte broccoli onder en laat nog 3 à 5 min. verder garen. Kruid met peper en zout.

  7. Roer de groenten en het vegetarische gehakt onder de rijst en verdeel over borden of kommetjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.

    Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn. Rasp de gember fijn.

  2. Hak de broccoliroosjes fijn. Schil de steel en snij in blokjes van max. 1/2 cm.

  3. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Verhit intussen de olijfolie in een hoge braadpan of wok en bak de gember, de lente-uitjes en het knoflook 1 min.

  5. Voeg het vegetarische gehakt en de blokjes broccolisteel toe. Roerbak 5 min.

  6. Roer er de fijngehakte broccoli onder en laat nog 3 à 5 min. verder garen. Kruid met peper en zout.

  7. Roer de groenten en het vegetarische gehakt onder de rijst en verdeel over borden of kommetjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 406 kcal
Vet 6.3 g
Verzadigd vet 1 g
Koolhydraat 53.8 g
Suiker 2.2 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 28.9 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Petite Muraille rosé A.O.P. Corbières Le Champ des Murailles Bier Curtius Smash Blond bier

Bekijk het recept digitaal