Halloweencupcakes
Halloweencupcakes

Halloweencupcakes

55 min.
Tussendoortje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 222 kcal
Energie 929 kj
Vet 17.1 g
Verzadigd vet 10.5 g
Koolhydraat 13.5 g
Suiker 8.3 g
Vezel 0 g
Eiwit 3.4 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min. + 30 min. in de oven

    Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur.

  2. Verwarm de oven voor op 140 °C.

  3. Meng de cupcakemengeling met de zachte boter en de eieren. Mix 1 min. op volle kracht tot een gladde massa.

  4. Leg 12 papieren vormpjes in een muffinbakvorm. Verdeel het beslag over de vormpjes.

  5. Bak de cupcakes 30 min. in het midden van de voorverwarmde oven. De cupcakes zijn klaar als je er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Laat afkoelen op een rooster.

  6. Klop ondertussen de room op en voeg daarna de mascarpone en de bloemsuiker toe. Doe de mengeling in een spuitzak en leg in de koelkast.

  7. Spuit op elke afgekoelde cupcake een roosje mascarponecrème. Leg er telkens 2 suikeroogjes van de cakedeco op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min. + 30 min. in de oven

    Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur.

  2. Verwarm de oven voor op 140 °C.

  3. Meng de cupcakemengeling met de zachte boter en de eieren. Mix 1 min. op volle kracht tot een gladde massa.

  4. Leg 12 papieren vormpjes in een muffinbakvorm. Verdeel het beslag over de vormpjes.

  5. Bak de cupcakes 30 min. in het midden van de voorverwarmde oven. De cupcakes zijn klaar als je er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Laat afkoelen op een rooster.

  6. Klop ondertussen de room op en voeg daarna de mascarpone en de bloemsuiker toe. Doe de mengeling in een spuitzak en leg in de koelkast.

  7. Spuit op elke afgekoelde cupcake een roosje mascarponecrème. Leg er telkens 2 suikeroogjes van de cakedeco op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 222 kcal
Energie 929 kj
Vet 17.1 g
Verzadigd vet 10.5 g
Koolhydraat 13.5 g
Suiker 8.3 g
Vezel 0 g
Eiwit 3.4 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g

Bekijk het recept digitaal