Kabeljauwhaasje met pasta en broccoli en ricottasausje
Kabeljauwhaasje met pasta en broccoli en ricottasausje

Kabeljauwhaasje met pasta en broccoli en ricottasausje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 992 kcal
Vet 44.4 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 93.5 g
Suiker 5.6 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 50.6 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij het knoflook in fijne schijfjes.

  4. Snij de broccoli's in kleine roosjes. Schil de steel en snij in blokjes van max. 1 cm.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Laat de broccoliroosjes de laatste 5 min. meekoken. Hou 1 dl kookvocht apart voor de saus en giet de rest af.

  7. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kabeljauwhaasjes 3 à 5 min. aan elke kant.

  8. Haal de vis uit de pan en hou warm. Voeg de schijfjes knoflook en de blokjes broccolisteel toe aan de pan en laat even garen. Kruid met pilipili, peper en zout.

  9. Klop ondertussen de ricotta los met de klopper en meng er 4 eetl. olijfolie onder. Voeg het opzijgehouden kookvocht toe en kruid met peper en zout. Meng de saus onder de pasta met broccoli.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de parmezaan. Serveer met de gepaneerde kabeljauw en werk af met de blokjes broccoli.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij het knoflook in fijne schijfjes.

  4. Snij de broccoli's in kleine roosjes. Schil de steel en snij in blokjes van max. 1 cm.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Laat de broccoliroosjes de laatste 5 min. meekoken. Hou 1 dl kookvocht apart voor de saus en giet de rest af.

  7. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kabeljauwhaasjes 3 à 5 min. aan elke kant.

  8. Haal de vis uit de pan en hou warm. Voeg de schijfjes knoflook en de blokjes broccolisteel toe aan de pan en laat even garen. Kruid met pilipili, peper en zout.

  9. Klop ondertussen de ricotta los met de klopper en meng er 4 eetl. olijfolie onder. Voeg het opzijgehouden kookvocht toe en kruid met peper en zout. Meng de saus onder de pasta met broccoli.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de parmezaan. Serveer met de gepaneerde kabeljauw en werk af met de blokjes broccoli.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 992 kcal
Vet 44.4 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 93.5 g
Suiker 5.6 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 50.6 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Omer Sterk blond bier Wijn Hardy's 'Nottage Hill' Chardonnay Australië

Bekijk het recept digitaal