Wat zijn zoete aardappelen?
De zoete aardappel is een knolvormige wortel die oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika komt. Hij is rijk aan zetmeel en suikers, waardoor hij een zoete smaak heeft. Je kan zoete aardappel gebruiken in zowel hartige als zoete gerechten.
Gepofte zoete aardappelen met chilisaus
Zoete aardappel, paprika, maïs, Mexicaanse chili … Je waant je meteen in Zuid-Amerika! Dit heerlijke vegetarische gerecht maak je zo pittig als je zelf wil. En je maakt er net zo makkelijk een gerecht met vlees van. Aanvallen!
Wat is quinoa?
Quinoa is een zaad uit Zuid-Amerika. Men noemt het ook wel eens 'de rijst van de Andes'. De ronde korreltjes hebben een nootachtige smaak. Quinoa kan je zowel warm als koud eten en is een goed alternatief voor rijst of aardappelen. Tegenwoordig hebben we ook quinoa van Belgische bodem en in verschillende kleuren. Of probeer quinoa eens te poffen in een pan.
Wat is guacamole?
Guacamole is een saus afkomstig uit Mexico, op basis van avocado's. Ze wordt vaak gemaakt met tomaten, ui, knoflook, limoen, chilipepers en koriander. Ook lekker als dip.
Wat is chimichurri?
Chimichurri is een pikante saus of marinade afkomstig uit Argentinië. Het bevat gewoonlijk peterselie, knoflook, azijn, olijfolie en chilipeper. Chimichurri wordt meestal gegeten bij gegrild vlees.
Burrito met eendenborst en chimichurrisaus
Nodig je vrienden of familie uit en verbaas ze met dit originele gerecht. Deze burrito’s gevuld met fijne eendenborst, frisse papaja en een pittige saus zorgen voor een explosie van smaak. Muy bien!