Noordzeevissoep
Noordzeevissoep

Noordzeevissoep

50 min.
Soep
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 236 kcal
Vet 5.3 g
Koolhydraat 12.4 g
Eiwit 26.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de vis ontdooien (5 min. in de microgolfoven op ontdooistand). Snij de kabeljauw- en tongfilets in de breedte in repen van 2 à 3 cm.

  4. Hak de uien fijn en snij het preiwit in ringen.

  5. Snij de venkel in blokjes.

  6. Pel de tomaten (dat gaat gemakkelijk als u ze gedurende 10 seconden in kokend water legt).

  7. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.

  8. Bereiding:
  9. Laat de boter in een grote kookpan smelten.

  10. Voeg de fijngehakte ui, de preiringen, de venkelblokjes en de geperste knoflookteentjes toe. Laat gedurende vijf minuten stoven op een matig vuur. Roer regelmatig om met een houten lepel.

  11. Voeg de visbouillon en de witte wijn toe. Doe ook de gepelde tomaten en de aardappelblokjes in de pan. Kruid met het laurierblaadje, peper en zout. Dek af en laat gedurende een half uur koken.

  12. Verwijder het laurierblaadje en mix de soep fijn.

  13. Breng de soep terug aan de kook. Voeg de visrepen toe en hou de vissoep gedurende 3 à 5 min. tegen het kookpunt tot de vis gaar is. Voeg de laatste 2 min. de diepgevroren garnalen toe.

  14. Kruid de soep naar smaak met 1/2 à 1 koffiel. dille.

  15. Afwerking:
  16. Dien op met knoflookbroodjes. Meng hiervoor 50 g boter met een geperst knoflookteentje. Besmeer sneetjes stokbrood rijkelijk met de lookboter. Laat gedurende enkele minuten kleuren onder de grill.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de vis ontdooien (5 min. in de microgolfoven op ontdooistand). Snij de kabeljauw- en tongfilets in de breedte in repen van 2 à 3 cm.

  4. Hak de uien fijn en snij het preiwit in ringen.

  5. Snij de venkel in blokjes.

  6. Pel de tomaten (dat gaat gemakkelijk als u ze gedurende 10 seconden in kokend water legt).

  7. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.

  8. Bereiding:
  9. Laat de boter in een grote kookpan smelten.

  10. Voeg de fijngehakte ui, de preiringen, de venkelblokjes en de geperste knoflookteentjes toe. Laat gedurende vijf minuten stoven op een matig vuur. Roer regelmatig om met een houten lepel.

  11. Voeg de visbouillon en de witte wijn toe. Doe ook de gepelde tomaten en de aardappelblokjes in de pan. Kruid met het laurierblaadje, peper en zout. Dek af en laat gedurende een half uur koken.

  12. Verwijder het laurierblaadje en mix de soep fijn.

  13. Breng de soep terug aan de kook. Voeg de visrepen toe en hou de vissoep gedurende 3 à 5 min. tegen het kookpunt tot de vis gaar is. Voeg de laatste 2 min. de diepgevroren garnalen toe.

  14. Kruid de soep naar smaak met 1/2 à 1 koffiel. dille.

  15. Afwerking:
  16. Dien op met knoflookbroodjes. Meng hiervoor 50 g boter met een geperst knoflookteentje. Besmeer sneetjes stokbrood rijkelijk met de lookboter. Laat gedurende enkele minuten kleuren onder de grill.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 236 kcal
Vet 5.3 g
Koolhydraat 12.4 g
Eiwit 26.6 g

Bekijk het recept digitaal