- Bewaar

- Bewaar
Orloffgebraad en spruitjespuree met spek
Onze drankensuggesties
Wijn Salento I.G.T. Appassimento Tenute Rubino Puglia - Italië Bier Maredsous Tripel Blond abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
1 u. 15 min.
Verwarm de oven voor op 160 °C.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak het orloffgebraad aan alle kanten mooi goudbruin. Leg het gebraad in een ovenschaal en bak 60 à 70 min. in de voorverwarmde oven. Kruid met peper en zout.
-
Schil intussen de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij het voetje van de spruiten en maak er een kleine inkeping in. Schil de appelen en snij in stukjes van 2 cm. Kook de spruiten en de appelen 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Meng de spruiten en de appelen samen met de room onder de aardappelen en stamp fijn.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn. Bak samen met de spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Meng onder de puree en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Haal het orloffgebraad uit de ovenschaal en hou warm. Doe een scheutje water in de ovenschaal en schraap de braadresten los met een houten lepel. Snij het gebraad in gelijke sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er wat braadvocht over en geef er de spruitjespuree bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Salento I.G.T. Appassimento Tenute Rubino Puglia - Italië Bier Maredsous Tripel Blond abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
1 u. 15 min.
Verwarm de oven voor op 160 °C.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak het orloffgebraad aan alle kanten mooi goudbruin. Leg het gebraad in een ovenschaal en bak 60 à 70 min. in de voorverwarmde oven. Kruid met peper en zout.
-
Schil intussen de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij het voetje van de spruiten en maak er een kleine inkeping in. Schil de appelen en snij in stukjes van 2 cm. Kook de spruiten en de appelen 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Meng de spruiten en de appelen samen met de room onder de aardappelen en stamp fijn.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn. Bak samen met de spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Meng onder de puree en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Haal het orloffgebraad uit de ovenschaal en hou warm. Doe een scheutje water in de ovenschaal en schraap de braadresten los met een houten lepel. Snij het gebraad in gelijke sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er wat braadvocht over en geef er de spruitjespuree bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Salento I.G.T. Appassimento Tenute Rubino Puglia - Italië Bier Maredsous Tripel Blond abdijbier