Orloffgebraad en spruitjespuree met spek
Orloffgebraad en spruitjespuree met spek

Orloffgebraad en spruitjespuree met spek

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3845 kj
Energie 919 kcal
Vet 36.5 g
Verzadigd vet 18.8 g
Koolhydraat 57 g
Suiker 17.8 g
Vezel 24.7 g
Eiwit 78.1 g
Zout 1.9 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u. 15 min.

    Verwarm de oven voor op 160 °C.

  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak het orloffgebraad aan alle kanten mooi goudbruin. Leg het gebraad in een ovenschaal en bak 60 à 70 min. in de voorverwarmde oven. Kruid met peper en zout.

  3. Schil intussen de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Snij het voetje van de spruiten en maak er een kleine inkeping in. Schil de appelen en snij in stukjes van 2 cm. Kook de spruiten en de appelen 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  5. Meng de spruiten en de appelen samen met de room onder de aardappelen en stamp fijn.

  6. Snipper de sjalot en het knoflook fijn. Bak samen met de spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Meng onder de puree en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  7. Haal het orloffgebraad uit de ovenschaal en hou warm. Doe een scheutje water in de ovenschaal en schraap de braadresten los met een houten lepel. Snij het gebraad in gelijke sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er wat braadvocht over en geef er de spruitjespuree bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u. 15 min.

    Verwarm de oven voor op 160 °C.

  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak het orloffgebraad aan alle kanten mooi goudbruin. Leg het gebraad in een ovenschaal en bak 60 à 70 min. in de voorverwarmde oven. Kruid met peper en zout.

  3. Schil intussen de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Snij het voetje van de spruiten en maak er een kleine inkeping in. Schil de appelen en snij in stukjes van 2 cm. Kook de spruiten en de appelen 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  5. Meng de spruiten en de appelen samen met de room onder de aardappelen en stamp fijn.

  6. Snipper de sjalot en het knoflook fijn. Bak samen met de spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Meng onder de puree en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  7. Haal het orloffgebraad uit de ovenschaal en hou warm. Doe een scheutje water in de ovenschaal en schraap de braadresten los met een houten lepel. Snij het gebraad in gelijke sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er wat braadvocht over en geef er de spruitjespuree bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3845 kj
Energie 919 kcal
Vet 36.5 g
Verzadigd vet 18.8 g
Koolhydraat 57 g
Suiker 17.8 g
Vezel 24.7 g
Eiwit 78.1 g
Zout 1.9 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Salento I.G.T. Appassimento Tenute Rubino Puglia - Italië Bier Maredsous Tripel Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal