Ovenschotel met hamburger en zoete aardappel
Ovenschotel met hamburger en zoete aardappel

Ovenschotel met hamburger en zoete aardappel

1 u. 20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 699 kcal
Energie 2925 kj
Vet 34.7 g
Verzadigd vet 16.8 g
Koolhydraat 45 g
Suiker 20.1 g
Vezel 13.3 g
Eiwit 44.7 g
Zout 3.1 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min. + 35 à 40 min. in de oven
  2. Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke blokjes. Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn. Hak de hazelnoten fijn en meng onder de panko.

  3. Kook de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. Smelt intussen 1/3 van de boter in een braadpan en bak de hamburgers 4 à 5 min. aan elke kant.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Smelt de rest van de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Roer er de bloem goed onder en overgiet met de melk. Blijf roeren tot je een gladde, gebonden saus hebt. Meng de diepgevroren broccolimix onder de saus.

  7. Giet alles in een ovenschaal en schik er de hamburgers naast elkaar op. Druk ze er wat in, zodat ze op gelijke hoogte komen. Bedek met de zoeteaardappelpuree en strooi er de pankomengeling over.

  8. Zet 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 18 maanden Bereiding (50 min.) 1 Kook 100 g in stukjes gesneden zoete aardappel 20 min. gaar in een bodempje water. Stamp fi jn en kruid met nootmuskaat en peper. 2 Smelt 1/2 koffiel. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak 1/2 hamburger (beenhouwerij) 4 min. aan elke kant. 3 Smelt 1/2 koffiel. boter in een steelpan, bestrooi met 1/2 koffiel. bloem en voeg 1 dl melk toe. Klop tot een mooi gebonden saus en kruid met nootmuskaat en peper. 4 Meng 100 g diepgevroren broccolimix onder de saus en verdeel over een kleine ovenschaal. Leg er de 1/2 hamburger op, lepel er een laagje puree over en bestrooi met 1 koffi el. panko (Japans paneermeel). Zet 25 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min. + 35 à 40 min. in de oven
  2. Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke blokjes. Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn. Hak de hazelnoten fijn en meng onder de panko.

  3. Kook de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. Smelt intussen 1/3 van de boter in een braadpan en bak de hamburgers 4 à 5 min. aan elke kant.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Smelt de rest van de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Roer er de bloem goed onder en overgiet met de melk. Blijf roeren tot je een gladde, gebonden saus hebt. Meng de diepgevroren broccolimix onder de saus.

  7. Giet alles in een ovenschaal en schik er de hamburgers naast elkaar op. Druk ze er wat in, zodat ze op gelijke hoogte komen. Bedek met de zoeteaardappelpuree en strooi er de pankomengeling over.

  8. Zet 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 18 maanden Bereiding (50 min.) 1 Kook 100 g in stukjes gesneden zoete aardappel 20 min. gaar in een bodempje water. Stamp fi jn en kruid met nootmuskaat en peper. 2 Smelt 1/2 koffiel. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak 1/2 hamburger (beenhouwerij) 4 min. aan elke kant. 3 Smelt 1/2 koffiel. boter in een steelpan, bestrooi met 1/2 koffiel. bloem en voeg 1 dl melk toe. Klop tot een mooi gebonden saus en kruid met nootmuskaat en peper. 4 Meng 100 g diepgevroren broccolimix onder de saus en verdeel over een kleine ovenschaal. Leg er de 1/2 hamburger op, lepel er een laagje puree over en bestrooi met 1 koffi el. panko (Japans paneermeel). Zet 25 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 699 kcal
Energie 2925 kj
Vet 34.7 g
Verzadigd vet 16.8 g
Koolhydraat 45 g
Suiker 20.1 g
Vezel 13.3 g
Eiwit 44.7 g
Zout 3.1 g
natrium 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Vaugelas ‘Cuvée Prestige’ A.O.P. Corbières Bier Paix Dieu Tripel Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal