- Bewaar

- Bewaar
Pastagratin met schorseneren in ham-kaassaus
Onze drankensuggesties
Wijn L'Artiste Pinot Noir Vin de France Bier Gouden Carolus Tripel Sterk blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
35 min. + 10 min. in de oven
Pers de halve citroen en doe het sap in een kom met water. Schil de schorseneren met een dunschiller (gebruik daarvoor keukenhandschoenen). Snij in stukken van 4 à 5 cm en leg in het water (zo behouden ze hun witte kleur).
-
Snipper de peterselie fijn. Snij de ham in reepjes. Snij 1/3 van de raclettekaas in reepjes.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Breng de melk aan de kook samen met het kruidentuiltje. Kook de uitgelekte schorseneren 8 min. in de melk. Haal ze eruit met een schuimspaan en leg in een ovenschaal. Bewaar de melk voor de saus.
-
Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng samen met de ham onder de schorseneren.
-
Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Roer er de bloem onder met een klopper en laat even drogen op het vuur. Giet er de melk van de schorseneren beetje bij beetje en al roerend bij. Laat pruttelen tot de saus goed gebonden is. Voeg de reepjes raclettekaas toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Meng de saus onder de pasta met schorseneren en verdeel er de rest van de raclettekaas over. Bestrooi met de peterselie en zet 10 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is.
Onze drankensuggesties
Wijn L'Artiste Pinot Noir Vin de France Bier Gouden Carolus Tripel Sterk blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
35 min. + 10 min. in de oven
Pers de halve citroen en doe het sap in een kom met water. Schil de schorseneren met een dunschiller (gebruik daarvoor keukenhandschoenen). Snij in stukken van 4 à 5 cm en leg in het water (zo behouden ze hun witte kleur).
-
Snipper de peterselie fijn. Snij de ham in reepjes. Snij 1/3 van de raclettekaas in reepjes.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Breng de melk aan de kook samen met het kruidentuiltje. Kook de uitgelekte schorseneren 8 min. in de melk. Haal ze eruit met een schuimspaan en leg in een ovenschaal. Bewaar de melk voor de saus.
-
Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng samen met de ham onder de schorseneren.
-
Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Roer er de bloem onder met een klopper en laat even drogen op het vuur. Giet er de melk van de schorseneren beetje bij beetje en al roerend bij. Laat pruttelen tot de saus goed gebonden is. Voeg de reepjes raclettekaas toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Meng de saus onder de pasta met schorseneren en verdeel er de rest van de raclettekaas over. Bestrooi met de peterselie en zet 10 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn L'Artiste Pinot Noir Vin de France Bier Gouden Carolus Tripel Sterk blond bier