- Bewaar

- Bewaar
Penne met gepofte tomaatjes, runderreepjes en mascarpone
Onze drankensuggesties
Wijn Chianti D.O.C.G. Riserva Castellani Toscana - Italië Bier Leffe Bruin Donker abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe de trostomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met 1/3 van de olijfolie. Kruid met de oregano, peper en zout en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snipper intussen de ui en het knoflook fijn. Verwijder de harde kern uit de venkel en snij de venkel in blokjes van 1 cm.
-
Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Bewaar een tiental eetlepels kookvocht voor de saus en giet de rest af.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een hoge braadpan en bak de ui, het knoflook en de venkel 5 min. op een matig vuur.
-
Voeg de runderreepjes toe en roerbak 5 min. mee.
-
Roer er de tomatenpuree en de mascarpone onder. Voeg het opzijgehouden kookvocht van de pasta toe en kruid alles met peper en zout.
-
Roer de saus met de runderreepjes onder de pasta en scheur er de basilicumblaadjes over. Werk af met de gepofte tomaatjes.
Onze drankensuggesties
Wijn Chianti D.O.C.G. Riserva Castellani Toscana - Italië Bier Leffe Bruin Donker abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe de trostomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met 1/3 van de olijfolie. Kruid met de oregano, peper en zout en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snipper intussen de ui en het knoflook fijn. Verwijder de harde kern uit de venkel en snij de venkel in blokjes van 1 cm.
-
Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Bewaar een tiental eetlepels kookvocht voor de saus en giet de rest af.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een hoge braadpan en bak de ui, het knoflook en de venkel 5 min. op een matig vuur.
-
Voeg de runderreepjes toe en roerbak 5 min. mee.
-
Roer er de tomatenpuree en de mascarpone onder. Voeg het opzijgehouden kookvocht van de pasta toe en kruid alles met peper en zout.
-
Roer de saus met de runderreepjes onder de pasta en scheur er de basilicumblaadjes over. Werk af met de gepofte tomaatjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Chianti D.O.C.G. Riserva Castellani Toscana - Italië Bier Leffe Bruin Donker abdijbier