Penne met gepofte tomaatjes, runderreepjes en mascarpone
Penne met gepofte tomaatjes, runderreepjes en mascarpone

Penne met gepofte tomaatjes, runderreepjes en mascarpone

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3979 kj
Energie 951 kcal
Vet 47.4 g
Verzadigd vet 21.1 g
Koolhydraat 80.2 g
Suiker 16.3 g
Vezel 11.8 g
Eiwit 44.6 g
Zout 3.2 g
natrium 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Doe de trostomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met 1/3 van de olijfolie. Kruid met de oregano, peper en zout en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Snipper intussen de ui en het knoflook fijn. Verwijder de harde kern uit de venkel en snij de venkel in blokjes van 1 cm.

  5. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Bewaar een tiental eetlepels kookvocht voor de saus en giet de rest af.

  6. Verhit de rest van de olijfolie in een hoge braadpan en bak de ui, het knoflook en de venkel 5 min. op een matig vuur.

  7. Voeg de runderreepjes toe en roerbak 5 min. mee.

  8. Roer er de tomatenpuree en de mascarpone onder. Voeg het opzijgehouden kookvocht van de pasta toe en kruid alles met peper en zout.

  9. Roer de saus met de runderreepjes onder de pasta en scheur er de basilicumblaadjes over. Werk af met de gepofte tomaatjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Doe de trostomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met 1/3 van de olijfolie. Kruid met de oregano, peper en zout en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Snipper intussen de ui en het knoflook fijn. Verwijder de harde kern uit de venkel en snij de venkel in blokjes van 1 cm.

  5. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Bewaar een tiental eetlepels kookvocht voor de saus en giet de rest af.

  6. Verhit de rest van de olijfolie in een hoge braadpan en bak de ui, het knoflook en de venkel 5 min. op een matig vuur.

  7. Voeg de runderreepjes toe en roerbak 5 min. mee.

  8. Roer er de tomatenpuree en de mascarpone onder. Voeg het opzijgehouden kookvocht van de pasta toe en kruid alles met peper en zout.

  9. Roer de saus met de runderreepjes onder de pasta en scheur er de basilicumblaadjes over. Werk af met de gepofte tomaatjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3979 kj
Energie 951 kcal
Vet 47.4 g
Verzadigd vet 21.1 g
Koolhydraat 80.2 g
Suiker 16.3 g
Vezel 11.8 g
Eiwit 44.6 g
Zout 3.2 g
natrium 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Chianti D.O.C.G. Riserva Castellani Toscana - Italië Bier Leffe Bruin Donker abdijbier

Bekijk het recept digitaal