- Bewaar

- Bewaar
Pizza Verde met kikkererwten en paprika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Pluk de blaadjes basilicum. Laat de mozzarella uitlekken en snij in schijfjes.
-
Snij de paprika’s in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten. Maak linten van de courgette met een dunschiller. Rasp de schil (niet het wit) van de citroen en pers de helft.
-
Mix de spinazie, de geraspte kaas, de amandelen, de helft van het basilicum, 3 el citroensap en 3/4 van de olijfolie fijn tot een pesto. Bestrijk er het pizzadeeg mee tot 2 cm van de rand. Verdeel er de paprika’s en de kikkererwten over en beleg met de mozzarella.
-
Zet de pizza’s 15 min. in de voorverwarmde oven, tot het deeg gaar is en de kaas gesmolten.
-
Verhit intussen de rest van de olijfolie in een grillpan op een hoog vuur. Grill de courgettelinten 3 min.
-
Haal de pizza’s uit de oven en werk af met de kappertjes, de courgettelinten, de citroenzeste, de rucola en de rest van het basilicum. Snij de pizza in punten en serveer meteen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Pluk de blaadjes basilicum. Laat de mozzarella uitlekken en snij in schijfjes.
-
Snij de paprika’s in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten. Maak linten van de courgette met een dunschiller. Rasp de schil (niet het wit) van de citroen en pers de helft.
-
Mix de spinazie, de geraspte kaas, de amandelen, de helft van het basilicum, 3 el citroensap en 3/4 van de olijfolie fijn tot een pesto. Bestrijk er het pizzadeeg mee tot 2 cm van de rand. Verdeel er de paprika’s en de kikkererwten over en beleg met de mozzarella.
-
Zet de pizza’s 15 min. in de voorverwarmde oven, tot het deeg gaar is en de kaas gesmolten.
-
Verhit intussen de rest van de olijfolie in een grillpan op een hoog vuur. Grill de courgettelinten 3 min.
-
Haal de pizza’s uit de oven en werk af met de kappertjes, de courgettelinten, de citroenzeste, de rucola en de rest van het basilicum. Snij de pizza in punten en serveer meteen.