Pizza Verde met kikkererwten en paprika
Pizza Verde met kikkererwten en paprika

Pizza Verde met kikkererwten en paprika

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1607 kcal
Energie 6724 kj
Vet 85.5 g
Verzadigd vet 22.6 g
Koolhydraat 152.2 g
Suiker 16.9 g
Vezel 13.9 g
Eiwit 50.3 g
Zout 6.8 g
natrium 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Pluk de blaadjes basilicum. Laat de mozzarella uitlekken en snij in schijfjes.

  3. Snij de paprika’s in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten. Maak linten van de courgette met een dunschiller. Rasp de schil (niet het wit) van de citroen en pers de helft.

  4. Mix de spinazie, de geraspte kaas, de amandelen, de helft van het basilicum, 3 el citroensap en 3/4 van de olijfolie fijn tot een pesto. Bestrijk er het pizzadeeg mee tot 2 cm van de rand. Verdeel er de paprika’s en de kikkererwten over en beleg met de mozzarella.

  5. Zet de pizza’s 15 min. in de voorverwarmde oven, tot het deeg gaar is en de kaas gesmolten.

  6. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een grillpan op een hoog vuur. Grill de courgettelinten 3 min.

  7. Haal de pizza’s uit de oven en werk af met de kappertjes, de courgettelinten, de citroenzeste, de rucola en de rest van het basilicum. Snij de pizza in punten en serveer meteen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Pluk de blaadjes basilicum. Laat de mozzarella uitlekken en snij in schijfjes.

  3. Snij de paprika’s in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten. Maak linten van de courgette met een dunschiller. Rasp de schil (niet het wit) van de citroen en pers de helft.

  4. Mix de spinazie, de geraspte kaas, de amandelen, de helft van het basilicum, 3 el citroensap en 3/4 van de olijfolie fijn tot een pesto. Bestrijk er het pizzadeeg mee tot 2 cm van de rand. Verdeel er de paprika’s en de kikkererwten over en beleg met de mozzarella.

  5. Zet de pizza’s 15 min. in de voorverwarmde oven, tot het deeg gaar is en de kaas gesmolten.

  6. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een grillpan op een hoog vuur. Grill de courgettelinten 3 min.

  7. Haal de pizza’s uit de oven en werk af met de kappertjes, de courgettelinten, de citroenzeste, de rucola en de rest van het basilicum. Snij de pizza in punten en serveer meteen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1607 kcal
Energie 6724 kj
Vet 85.5 g
Verzadigd vet 22.6 g
Koolhydraat 152.2 g
Suiker 16.9 g
Vezel 13.9 g
Eiwit 50.3 g
Zout 6.8 g
natrium 2.7 g

Bekijk het recept digitaal